Caféer kan godt finde ud af at skylle frugt og grønt

Fødevarestyrelsen har undersøgt cafeer og restauranters håndtering af frugt og grønt

Det er opmuntrende resultater, som Fødevarestyrelsen nu kommer med.

Styrelsen har nemlig undersøgt restauranter og cafeers håndtering af frugt – primært bær – og grønt.

Undersøgelserne viser, at 99 procent af de knap 300 virksomheder, der blev kontrolleret, skyller frugt og grønt. Og samtlige af de kontrollerede virksomheder, der anvender frosne hindbær, koger dem i et minut.

- Importerede bær, grøntsager og krydderurter er en kendt kilde til sygdomsudbrud, og derfor har Fødevarestyrelsen udsendt generelle anbefalinger til virksomhederne for håndtering af denne type frugt og grønt, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Kampagnen skulle sikre, at virksomhederne har implementeret anbefalingerne i deres risikoanalyse, og dermed minimerer risikoen for sygdomssmitte.

Ifølge Fødevarestyrelsen blev der under kampagnen givet fem sanktioner i forbindelse med kampagnens fokus. Fire gange var det for manglende egenkontrol eller risikoanalyse og én gang i forbindelse med manglende skylning af frugt og grønt.

Læs også