Fødevarestyrelsen har undersøgt cafeer og restauranters håndtering af frugt og grønt
Det er opmuntrende resultater, som Fødevarestyrelsen
nu kommer med.
Styrelsen har nemlig undersøgt restauranter og cafeers
håndtering af frugt – primært bær – og grønt.
Undersøgelserne viser, at 99 procent af de knap 300
virksomheder, der blev kontrolleret, skyller frugt og grønt. Og samtlige af de
kontrollerede virksomheder, der anvender frosne hindbær, koger dem i et minut.
- Importerede bær, grøntsager og krydderurter er en kendt
kilde til sygdomsudbrud, og derfor har Fødevarestyrelsen udsendt generelle
anbefalinger til virksomhederne for håndtering af denne type frugt og grønt,
lyder det fra Fødevarestyrelsen.
Kampagnen skulle sikre, at virksomhederne har
implementeret anbefalingerne i deres risikoanalyse, og dermed minimerer
risikoen for sygdomssmitte.
Ifølge Fødevarestyrelsen blev der under kampagnen givet
fem sanktioner i forbindelse med kampagnens fokus. Fire gange var det for
manglende egenkontrol eller risikoanalyse og én gang i forbindelse med
manglende skylning af frugt og grønt.