Auken: Venstre-støtte til oprører er uacceptabel

Miljøminister Ida Auken er ikke tilfreds med, at retsordfører hos Venstre Karsten Lauritzen støtter landmand, der ikke følger randzoneloven

Miljøminister Ida Auken (SF) ønsker at få svar på, hvorfor Venstres retsordfører Karsten Lauritzen støtter en landmand, der bevidst undlader at følge randzoneloven. Det skriver DR Nyheder.

- Karsten Lauritzen støtter de landmænd, som bevidst undlader at følge randzoneloven – en lov han selv stemte for. Det er selvfølgelig helt uacceptabel opførsel fra en folkevalgt, skriver Ida Auken ifølge DR Nyheder i en e-mail til Ritzau, hvori hun tilføjer:

- Jeg synes, at Lars Løkke Rasmussen skylder svar på, om Venstre mener, at det er i orden at opfordre til lovbrud og selvtægt.

DR Nyheder oplyser, at miljøministerens opfordring kommer efter, at en nordjysk landmand i TV2 Nyhederne tirsdag fortalte, at han har tænkt sig at bryde randzoneloven.

Det fik Venstres retsordfører til at udtrykke respekt til landmanden via Twitter.

Karsten Lauritzen siger til TV2.dk, at det er korrekt, at han har skiftet mening:

- Det er rigtigt, at jeg stemte for loven. Men den nuværende regering har ændret den, så jeg godt kan forstå, at landmændene sætter sig imod. Loven er ikke til at forstå.

Læs også