Bøffer og andet kød skal helst komme fra Danmark.

I hvert fald hvis det står til danske forbrugere. Det viser en markedsundersøgelse fra Landbrug & Fødevarer (L&F). Og jo mere velhavende folk er, jo mere dansk skal det være. Det skriver L&F’s webmagasin Foodculture.dk.

- Det overraskede mig, at det spiller så stor en rolle for danskernes indkøbsadfærd, at kødet skal være dansk. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at forbrugerne først og fremmest lægger vægt på prisen, når de køber fødevarer, men danskheden er altså også meget afgørende, siger forbrugerøkonom ved L&F  Marianne Gregersen til Foodculture.dk. 

Stort arbejde giver resultat

Især når det gælder kyllingekød og dernæst svinekød, vil landets forbrugere helt købe danske udskæringer. Det er der ifølge Marianne Gregersen en indlysende grund til:

- Fjerkræbranchen har gjort et stort stykke arbejde de seneste år med at udrydde salmonella i dansk slagtefjerkræ. Danskerne er generelt veloplyste, og derfor har dette arbejde medvirket til at skabe en unik tillid til dansk slagtefjerkræ. Når det kommer til dansk svinekød, ved forbrugerne tilsvarende, at fødevaresikkerheden og dyrevelfærden er bedre sammenlignet med andre lande.