Nyt netværk vil sælge flisen til en god pris

Agri Nord indbyder nordjyske pile- og poppeldyrkere til et møde om netværksdannelse. Målet er etableringen af en forening

Agri Nord opfordrer nu nordjyske pile- og poppeldyrkere til at komme til møde om netværksdannelse.

Formålet er at få gang i en dialog mellem landmænd med henblik på at få stiftet en nordjysk forening på området. Formand for Agri Nord Carl Chr. Pedersen peger på, at det kan være med til, at få flisen solgt optimalt.

- Som enegænger kommer man ikke langt, når varmeværkerne køber ind. Andre steder i landet har man etableret interesseforeninger for landmændene, og det er med inspiration heri, at Agri Nord nu indbyder til et møde herom, siger Carl Chr. Pedersen i en pressemeddelelse.

Til mødet kommer formanden for Syddansk Piledyrkerforening, Otto Jensen, fra Tinglev. Han vil redegøre for dannelsen af den syddanske forening, og hvordan man har grebet fat om opgaverne. 

Der skal tjenes penge 

Ifølge direktør i Agri Nord Erik Lydiksen er man nemlig optaget af, at landbruget også kommer til at tjene på energiproduktionen.

 - Vi er parate til at hjælpe foreningen godt på vej. For vi ved, at varmeværkerne ikke ønsker at lave aftaler med mange små leverandører, men kun med få og store. For varmeværkerne er langvarige aftaler og forsyningssikkerhed alfa og omega. For at landmændene kan matche importen af flis fra udlandet, hjælper vi dem gerne til at gå sammen, så de opnår at få tilstrækkelig volumen, lyder det fra direktøren.

Interesserede kan tilmelde sig mødet, der foregår tirsdag 18. juni klokken 19.30 hos Agri Nord, Hobrovej 437, 9200 Aalborg SV. 

Læs også