Sorte skyer i horisonten for småproducenterne

Mens mange forbrugere i stigende omfang vælger småproducenternes varer til, får de, der skal producere og forarbejde, stadig sværere vilkår.

- I dag får vi grundmaterialet af kyllinger, ællinger, gæslinger fra udlandet, fordi forholdene for de danske producenter er for usikre, besværlige og omkostningstunge. Det samme er tilfældet for de, der skal hjælpe med at udruge, slagte, plukke og rense. Alle i branchen er pressede.

Det siger Jette Højholdt Mikkelsen. Sammen med sin mand Lars Peter Nielsen driver hun Kærsgård Gårdbutik i Teestrup ved Haslev. Parret mener, sammen med andre, at der er sorte skyer i horisonten for producenterne

I fællesskab med en stribe andre fjerkræproducenter, små forarbejdningsvirksomheder, småavlerforeninger og privatpersoner, siger de nu stop til regeltyrani. En decideret protestbevægelse er sat i gang.

Jette Højholdt Mikkelsen siger:

- Selvfølgelig skal forholdene være i orden for mennesker og dyr. Selvfølgelig skal forarbejdningen være i orden, så fødevaresikkerheden er i top. Imidlertid stilles efterhånden så store krav, at det snart er helt umuligt at være småproducent.

Læs mere i LandbrugØst tirsdag.

Læs også