L&F vinder retssag om vandplaner

Kammeradvokaten erkender ifølge Landbrug & Fødevarer, at organisationen har vundet en af de to retssager, der er anlagt mod staten

I december blev vandplanerne kendt ugyldige af Natur- og Miljøklagenævnet, og nu erkender Kammeradvokaten, der repræsenterer Staten, at Landbrug & Fødevarer (L&F) har vundet en af de to retssager, organisationen har anlagt mod staten om vandplanerne. Det skriver L&F i en pressemeddelelse.

- Kammeradvokaten opgiver at kæmpe mere for staten vedrørende de vandplaner, som Natur- og Miljøklagenævnet underkendte som ugyldige. Det betyder kort og godt, at Landbrug & Fødevarer fik ret i, at vandplanerne er ugyldige, lyder det fra Håkun Djurhuus, der er miljøadvokat og fører retssagerne for L&F.

L&F anser det som et meget klart signal til myndighederne om, at vandplanerne skal følge regler og procedurer, der blandt andet betyder høringsfrister på minimum seks måneder. Fra erhvervsorganisationen lyder også en klar opfordring til, at man også sikrer, at det faglige grundlag er i orden.

Selv om det umiddelbart er en stor sejr for Landbrug & Fødevarer, at statens advokat nu anerkender, at sagen er tabt, så er det ifølge L&F vigtigt at understrege, at det juridiske arbejde fortsætter:

"En ting er at vi nu uomtvisteligt har fået understreget, at de juridiske krav, som for eksempel høringsfrister, skal overholdes. Noget andet er selvfølgelig det faglige indhold af vandplanerne, som vi endnu ikke har haft lejlighed til at afprøve ved retten. Derfor skal det lyde klokkeklart herfra, at Landbrug & Fødevarer agter at anlægge endnu en retssag mod staten, såfremt de kommende vandplaner hviler på et ligeså skrøbeligt fagligt og juridisk fundament, som dem der netop er faldet til jorden, siger Håkun Djurhuus.

Læs også