L&F: Forbrugere bør kvittere for dansk dyrevelfærd

Ifølge Landbrug & Fødevarer kan det blive en god forretning, at danske svineproducenter i høj grad lever op til reglerne om drægtige søer

Danmark er blandt de lande, der er nået længst med at leve op til 2013-lovgivningen, der trådte i kraft på årets første dag. Det oplyser Landbrug & Fødevarer (L&F), som mener, at det kan blive penge værd, at mange danske svineproducenter er klar til løsgående søer.

- I Danmark har vi i mange år arbejdet målrettet på at være klar til 2013, og det er nu kun et fåtal som ikke er helt på omgangshøjde, lyder det fra direktør for Videncenter for Svineproduktion Nicolaj Nørgaard.

Og selv om de nye regler ikke har været omkostningsfrie at leve op til, håber direktøren, at loven – ud over at sikre bedre dyrevelfærd – vil kunne skabe større indtjening for de danske svineproducenter:

-Vi er blandt de lande, der er kommet længest i forhold til at have løsgående søer. Derfor håber jeg, at de kritiske europæiske forbrugere – og forhåbentlig også dem på de fjerne eksportvækstmarkeder – vil kvittere og efterspørge lovligt produceret svinekød, når de køber kvalitets svinekød, som vi er garanter for, siger Nicolaj Nørgaard i en pressemeddelelse.

Han peger samtidig på, at de danske svineproducenter leverer produkter efter endnu højere kriterier end de nye regler, som er med til at sikre en bedre generel dyrevelfærd:

-Vi producerer stadig både frilandsgrise, Antoniusgrisen og økologiske grise til de forbrugere, som ikke synes, at de regler går langt nok i forhold til dyrevelfærd.

Læs også