Økologi i kassevis

»Høstkassen« startede som en lille niche. I dag har Ingeborg Christensen droppet sit job

Mange nicheproduktioner skyder op på ikke mindst de mindre landbrug, og mange har held med at gøre det til deres levevej. En af dem er sønderjyske Ingeborg Christensen, der startede »Høstkassen« i 2006 og har droppet sit civile hverv.

- Jeg er nu stoppet som sygeplejerske, fortæller Ingeborg Christensen.

Fra at være en hobby er det nu blevet et erhverv for Ingeborg Christensen, der ikke mindst arbejder med salg af grønne kasser fyldt med økologisk frugt og grønt, og mange glæder sig over at kunne modtage friske og økologiske varer ved døren.

- Det er forskelligt, hvor ofte kunderne får, men vi ligger på 60-80 kasser hver torsdag, lyder det fra Ingeborg Christensen, der sammen med Morten Flink og Christian Olesen er i gang med at fylde ugens kasser.

Disse kasser køres ud torsdag, mens det mandag er virksomheder og børnehaver, der får leveret til ugens virke.

Pakningen finder sted i lejede lokaler på Nybjergvej 2 ved Tønder, og der køres primært rundt i nabokommunerne og fra Højer til Aabenraa.

Indholdet af kasserne varierer afhængig af årstiden. Der plukkes fra egen æbleplantage, men det meste købes ind – blandt andet i Hamborg.

Vigtige netværk

- Jeg vil gerne i samarbejde med flere lokale producenter, så mest muligt kan være lokalt, fortæller Ingeborg Christensen, der i øjeblikket også har travlt med at lave æblejuice, hvor folk kan komme med æblerne og få lavet juice af sine egne frugter.

Hun deltager på blandt andet dyrskuer og høstmarkeder for at komme ud og markere sig, og hun er ikke i tvivl:

- Det er utroligt vigtigt med et netværk.

Et af hendes netværk er »Zynergi-Netværket«, der samler mange nye og mindre virksomheder. Netværket tilbyder blandt andet forskellige kurser, hvor det fredag 2. november gælder tidsforbruget og økonomien i kurset »Hvordan udnytter jeg min tid, så det ses på bundlinjen…?« hos Sønderjysk Landboforening i Vojens.

Læs også