Gjerskov: Modtagere af EU's milliarder skal frem i lyset

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) støtter EU-Kommissionens forslag om at offentliggøre navnene på de landmænd, der modtager støtte

Alle skal vide, hvem der får del i EU's fonde til landbrugsstøtte.

Det mener i hvert fald fødevareminister Mette Gjerskov, der bakker op om EU-kommissionens forslag om at offentliggøre navnene på de landmænd, der modtager landbrugsstøtte – samt hvor meget, hver enkelt landmand modtager. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Ifølge ministeriet mødte forslaget stor modstand, da det blev præsenteret under mandagens EU-rådsmøde. Mette Gjerskov er imidlertid begejstret for idéen:

- Selvfølgelig skal alle kunne se, hvad pengene går til. Landbrugsstøtten fylder 40 procent af EU's samlede budget. Det er skatteborgernes penge - og hvorfor i alverden skal skatteborgerne så ikke også have mulighed for at se, hvad vi bruger alle de mange euro, kroner, zloty og pund på, spørger Mette Gjerskov.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri oplyser, at lande som Frankrig, Østrig, Belgien, Irland og Holland er meget skeptiske over for offentliggørelsen af støttemodtagerne.

Kun Storbritannien og Sverige støtter uforbeholdent Danmark i ønsket om få beløbene og modtagerne frem i lyset.

Læs også