Stigende interesse for EUX–student i landbruget

EUX-student kom godt fra start i august som en nyskabelse i landbrugsuddannelsen. På Landbrugsskolen Sjælland i Høng startede 22 elever.

Kun to landbrugsskoler i Danmark gennemfører den nye landbrugsuddannelse med en indbygget studentereksamen. Landbrugsskolen Sjælland er den ene af dem og har for få uger siden startet det første hold op på afdelingen i Høng med 22 elever.

- Vi oplever, at mange af eleverne i EUX-klassen er parat til at tage en studentereksamen, hvis det er det de vil, siger forstander Karl-Åge Hornshøj Poulsen, Landbrugsskolen Sjælland.

- Men i virkeligheden vil eleverne mere end det. De er interesseret i også at få en landbrugsuddannelse. Interesseret i praktisk arbejde også.  Derfor passer EUX perfekt til den gruppe.

Lige nu er eleverne ved at afslutte undervisning i traktorkørekort. Forude venter staldpraktik, teknik – og markpraktik. EUX grundforløbet slutter til juni 2013, og her vil der ud over grundforløbsprøven i landbrug også være en eksamen i ét af C-niveau fagene.

Praktikplads fra juni 2013

Eleverne skal have praktikplads fra juni 2013. I løbet af foråret intensiveres arbejdet med forberedelsen til dette, men allerede nu har fem elever en praktikaftale.

Eleverne vil i første periode skulle være i praktik i otte måneder efterfulgt af en skoleperiode på fem måneder. Herefter kan praktikken fortsætte i yderligere 14 måneder enten på samme praktiksted eller et nyt sted. 

- Vi har store forhåbninger til EUX i fremtiden. Vi har her at gøre med en gruppe af elever, der både er praktiske og teoretiske, og mange praktiksteder vil opleve det som en styrke, siger Karl-Åge Poulsen og slutter:

- Så selv om praktikperioderne ikke er helt lige så lange som i den almindelige landbrugsuddannelse, tror vi på, at mange landmænd vil have glæde af netop EUX praktikelever.

Læs også