Finansieringsbank åbner nu for kunder i landbruget

Landbrugets Finansieringsbank har onsdag fået pengeinstituttilladelse fra Finanstilsynet og kan nu åbne for kunder

Landbrugets Finansieringsbank åbner nu for kunder.

Det sker, efter den onsdag har fået indskudt aktiekapital og fået pengeinstituttilladelse fra Finanstilsynet. Det oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet.

Landbrugets Finansieringsbank (LFB) er blandt andet et resultat af regeringens Udviklingspakke fra marts 2012. LFB skal overtage mellem- og langfristede lån til sunde landbrugsbedrifter fra pengeinstitutter og Finansiel Stabilitet A/S.

Overdragelsen af engagementer skal være med til, at sunde landbrugsbedrifter får adgang til den nødvendige finansiering til investeringer, der kan skabe vækst og arbejdspladser i landbrugserhvervet.

Glæde over åbning 

- Jeg er meget glad for, at Landbrugets Finansieringsbank nu åbner for kunder. Vi får nu realiseret ambitionerne i Udviklingspakken fra marts 2012 og sikret ny finansiering til landbrugssektoren. Landbruget får lettere ved at foretage de nødvendige investeringer, så erhvervet kan bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF).

Også hos bestyrelsesformanden for Landbrugets Finansieringsbank, Jørn Kristian Jensen, er der høje forventninger: 

- Vi glæder os til at begynde at behandle ansøgninger fra de landmænd og pengeinstitutter, der kan se mulighederne i en løsning hos LFB, og vores forventning er, at vi sidst på året kan begynde at bevilge de første lån.

Ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet stiftes LFB som et selvstændigt pengeinstitut med et kapitalgrundlag på 300 millioner kroner. Det betyder, at der i første omgang kan udlånes op til cirka to milliarder kroner.

Finanssektoren bidrager til stiftelsen med et indskud på 125 millioner kroner, Landbrug & Fødevarer med 30 millioner kroner, og Finansiel Stabilitet indgår med 75 millioner kroner og yder derudover et ansvarligt lån på 70 millioner kroner til LFB.

Læs også