Støtte til en god ide

Brahetrolleborgforeningen har fået 5.000 kroner fra Sparekassen Faaborg til nyudvikling af det traditionsrige hesteskue på Brahetrolleborg

Midt på »Danmarks smukkeste dyrskueplads« mellem godset Brahetrolleborgs fredede og velholdte gamle avlsbygninger, hvor det 113. Brahetrolleborg Hesteskue blev afholdt den tredje lørdag i juli i år, fik Foreningen til Køre- og Ridehesteavlens Fremme i Fyns Stift - i daglig tale »Brahetrolleborgforeningen« - forleden overrakt en check på 5.000 kroner fra Sparekassen Faaborg.

Pengene, der gives til støtte for en ny- og videreudvikling af det traditionsrige hesteskue, blev af Lene Christensen, der er områdeleder for sparekassens afdelinger i Faaborg-området, overrakt til Brahetrolleborgforeningens formand, Inge Lise Ulrich, og tre andre repræsentanter for foreningen. 

Fornyelse er et sats

For 120 år siden var Brahetrolleborgs daværende ejer, Lensgreve C.E. Reventlow, foregangsmand i stiftelsen af Foreningen til Fremme af Køre- og Ridehesteavlens Fremme i Fyns Stift, og siden har hesteskuet stort set hvert år været afholdt på Brahetrolleborg.

Skuets deltagere har traditionelt været Oldenborg-, Frederiksborg- og Dansk Varmblod-heste, men som noget nyt havde man i år inviteret alle heste- og ponyracer til at komme at udstille og give opvisninger. Ønsket var at forny skuet og gøre det mere bredt favnende og således lægge op til en festlig hestedag for hele familien. Hvilket lykkedes over forventning.

- Vi forsøger at gøre det historiske skue bredere og dermed også få fat i et bredere publikum og få endnu større opbakning fremover, siger Inge Lise Ulrich.

- Det nye skue er et sats, men vi kom fint fra start, og i den forbindelse er støtten fra Sparekassen Faaborg et godt skulderklap at få.

Læs også