Kampagne skal øge landbrugets popularitet

Landbrug & Fødevarer sætter gang i en ny reklamekampagne, der skal vise befolkningen, hvad landbruget bidrager med

I en ny reklamekampagne, der skal køre hen over efteråret, sætter Landbrug & Fødevarer fokus på fødevareerhvervets betydning for Danmark. Det oplyser Food & Culture.

- Landbruget er mere end grise og mad. Når verdens fossile brændstoffer slipper op, kan landbruget levere bioenergi, ligesom erhvervet er en af ”driverne” for at skabe vækst og arbejdspladser i yderdanmark, lyder det fra Lisbeth Olsgaard, der er brandmanager ved Landbrug & Fødevarer.

Baggrunden for kampagnen er ifølge Food & Culture, at det stadig kan knibe med forståelsen for fødevareerhvervets betydning for Danmark hos nogle danskere.

I reklamefilm og annoncer vil landbruget derfor skitsere sine bud på løsninger af vanskelige spørgsmål som vækst, eksport, energibehov og beskæftigelse.

- Vi går tættere på de mennesker, der arbejder i erhvervet og giver svar på store spørgsmål som energi og miljø, hvor Landbrug & Fødevarers medlemmer er en del af løsningen, siger Frederik Preisler fra reklamebureauet Mensch, der står bag kampagnen, til Food & Culture.

Han ser kampagnen som et brud med brokkementaliteten i dansk landbrug, for danskerne skal have øjnene op for de moderne landmænd.

- Den almene dansker kan ikke skelne mellem landmænd, der hidser sig op og banker i bordet, og så de moderne landmænd, der er med til at løse fremtidens udfordringer. Men med denne kampagne satser Landbrug & Fødevarer på at være en moderne, værdig samtalepartner i den store diskussion om at løse fremtidens problemer.

Læs også