Bondens Marked på Gisselfeld Kloster trækker mange til

Mere end 60 stadeholdere har meldt sig til Bondens Marked, og det er igen ny rekord

Når efteråret bugner af frugt, grøntsager og husdyrprodukter er det efterhånden en tradition, at der holdes Bondens Marked. Det sker også i år og lige så traditionelt på Gisselfeld Kloster ved Haslev.

Markedet - der finder sted den 6. og 7. oktober - bliver større og større, udbuddet på markedet mere varieret og selve markedet er blevet anerkendt og berømt i hele landet. Sidste efterår besøgt 4.200 gæster markedet i det varme og sommerlige vejr.

Fødevarer af egen produktion

Fokus under markedet er på fødevarer af egen produktion.

-  Der sker rigtig mange nye, sunde og spændende tiltag ude på landet inden for fødevarebranchen, udtaler arrangørerne og fortsætter:

- Mange forbrugere har fået øjnene og smagsløgene åbnet for, at danske fødevarer er af en langt bedre kvalitet end de, der importeres fra udlandet. De er naturligvis friskere, men også langt mindre fyldt med giftstoffer – og så smager de bare bedre!

Arrangørerne bag markedet er Jette Højholdt Mikkelsen og Lars Peter Nielsen fra Kærsgård ved Haslev samt Mogens Bisgaard fra firmaet Madkultur i København og de håber, at stadig flere bønder vil stille op og fortælle om deres produktion.

- Bondens Marked går gerne med i front for at sætte fokus på danske fødevarer og skabe kontakt mellem forbrugerne, de professionelle madhåndværkere og amatørerne  og producenterne.

Også andet end fødevarer

Bondens Marked viser også hjemmelavet kunsthåndværk.

- Det kunsthåndværk, der er med, lever op til de høje kvalitetskrav og skal været lavet af bonden selv eller have relation til maden, siger arrangørerne.

Der bliver også lavet et fredeligt hjørne et sted under markedet, hvor producenterne kan fortælle om deres fag overfor et interesseret publikum, for der er mange, der gør en forskel og har nogle gode historier at fortælle.

Overvejer man som producent, om det er noget for én at stille op på et marked, kan arrangørerne anbefale, at man lægger turen forbi og får et indtryk af, hvad der kræves og fornemmer rammerne.

- For selvom man har gode varer af højeste kvalitet, så sælger de ikke sig selv, så man skal være indstillet på, at man skal stå op i mange timer, være på og fortælle om sine varer for mange nysgerrige mennesker, påpeger arrangørerne og fortsætter:

Mulighed for bidrage

Endelig vil der være levende dyr og flere arrangementer under markedet. Ønsker man at stille op med dyr eller bidrage med arrangementer omkring landbrug eller mad kan Jette Højholdt Mikkelsen kontaktes.

Markedet et er åbent begge dage fra klokken 10 til 16. Entré til Gisselfeld Klosterpark koster 50 kr. Børn under 12 år kommer gratis ind.

Læs også