Det samlede forbrug af antibiotika pr. svin var markant lavere i 2011 end i 2010. Man skal ti år tilbage for at finde samme lave niveau
I 2011 skete der et markant fald i brugen af antibiotika i svineproduktionen på 30 procent pr. produceret svin sammenlignet med 2010. Det skriver DTU Fødevareinstituttet, DTU Veterinærinstituttet og Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.
Årsagen til det markante fald er sandsynligvis Fødevarestyrelsens indførelse af "Gult kort"-ordningen den 1. december 2010.
Dermed var forbruget af antibiotika i 2011 pr. produceret svin tilbage på samme niveau som i 2011-2002.
- Det er positivt, at den stigende kurve over forbruget af antibiotika til svin nu er knækket. Skal svineproducenterne fastholde den positive udvikling, vil det være nødvendigt fortsat at prioritere sygdomsforebyggende tiltag, siger seniorforsker Vibeke Frøkjær Jensen fra DTU Fødevareinstituttet.