Veteraner på Kolding Landbomuseum

For syvende gang er der atter veteranudstilling på Landbomuseet Kolding ved Harte.

Traktorer, biler, motorcykler og knallerter – alle oldtimers, mødes den 18. og 19. august med deres ejere på gården Brødsgård (Kolding landbomuseum), for at vise de fine køretøjer frem til alle der har interesse. De fleste af køretøjerne er i funktionel stand – og mange er gennemrestaureret helt ned til mindste originale detalje. Der er køretøjer fra farfars – oldefars, eller sågar tipoldefars tid, så minderne vil komme frem hos alle generationer. De gamle køretøjer startes med mellemrum, ligesom det er muligt at få en køretur i hestevogn fra dengang.

Nogle af de fine gamle køretøjer kommer langvejs fra, for eksempel kommer Sydals traktorlaug kørende i kortege til Brødsgård med fire veterantraktorer, medbringende skurvogn til at overnatte i – en rigtig herretur forlyder det.

At veterantræffet holdes på Brødsgård er ingen tilfældighed, for det giver samtidig tilskuerne lejlighed til at se museets unikke samling af værktøj, redskaber, husholdning og håndværk fra perioden 1850 til 1950. Der er ikke mindre end 2500 gennemrestaurerede numre fordelt over museets 2000 kvadratmeter.

Foruden træf og museet sker der mange andre ting på Brødsgård de to dage, for eksempel er der kræmmermarked, smykkeværksted, rebslåning, flødebollekast og meget mere. Der er tændt op i grillen, så der er mulighed for at købe pølser med mere til.

Til sidst skal man ikke glemme den smukke natur som Brødsgård er omgivet af, hvor køerne græsser lige i nærheden.

 

Læs også