Kun 108 nye traktorer i maj

Maj måneds traktorsalg endte på 108 mod 131 sidste år og 112 i 2010. Alligevel øgede flere traktormærker salget.

Det var hovedsageligt de mest populære traktormærker, der holdt for, da traktorsalget i maj måned røg ned på 108 – det laveste antal i de tre år, som statistikken dækker over.

Fem ud af seks af de mest populære traktormærker måtte således notere en tilbagegang i salget på i alt 32 traktorer i maj måned set i forhold til måneden før, selv om det samlede traktorsalg kun faldt med 25.

De to mest populære mærker, New Holland og John Deere, solgte hver især syv færre traktorer i løbet af måneden, mens salget af det tredjemest populære mærke, Massey-Ferguson, dykkede med seks traktorer, viser den netop offentliggjorte statistik. CaseIH og Valtra måtte notere sig en tilsvarende tilbagegang.

Det femte mest populære mærke, Fendt, var det eneste mærke i toppen, der øgede sit salg i maj (med fire traktorer). Dermed fastholder Fendt sin føring foran Valtra på sjettepladsen, omend det hurtigt kan ændre sig i et marked med kun få solgte enheder.

Også fremgang

Claas fik ligeledes en mærkbar fremgang i salget sammen med Deutz-Fahr, mens Same var det fjerde traktormærke, der formåede at øge sit salg i maj måned. Alle andre traktormærker oplevede enten stilstand eller tilbagegang i forhold til april.

Med 159 solgte traktorer i år er New Holland fortsat suverænt på førstepladsen med en markedsandel på 21,8 procent.

Læs også