Ny traktor på otte minutter

Leasingselskabet SG Finans skærer igennem tidsrøvende kredit-administration med ny smartphone-applikation til landbruget

For seks år siden introducerede leasingselskabet SG Finans et webbaserede kreditvurderingsystem til landbruget.

Nu kommer en smartphone-applikation, som i princippet gør det muligt for alle leverandører til landbruget at give tilsagn om finansiering af en ny traktor eller en ny maskine på under 30 sekunder – på kontoret, i stalden eller ude på marken, lover SG Finans.

Med SGF24-systemet udnyttes computerkraft til at automatisere kreditvurderingen. Systemet henter, automatisk, alle relevante pris- og kreditoplysninger og udregner et konkret leasingtilbud. Derefter kan leasingkontrakten udskrives med det samme.

- Jeg tror godt, jeg tør påstå, at vi råder over markedets hurtigste kreditvurderingsværktøj, og med vores nye applikation til smartphones og iPads har vi også markedets mest fleksible værktøj, siger salgsdirektør Jens Andersen fra SG Finans.

- En traditionel kreditvurderingsproces er jo både langsommelig og bureaukratisk – og hvem gider vente helt op til en uge på et nej,” spørger Jens Andersen.

- Vores rekord er otte minutter – fra første forespørgsel indtil dokumenterne er udskrevet og ligger klar til underskrivelse, fortæller Jens Andersen, som afviser, at den automatiske kreditvurderingsproces gør det sværere at få positivt tilsagn.

- Indtil videre kan vi konstatere, at vi inden for landbrugssektoren har givet straks-tilsagn ved 50 procent af alle forespørgsler, og at vi samlet set giver flere positive finansieringstilsagn end bankerne gør, fortæller han.

SG Finans er, efter dem selv, det eneste leasingselskab på markedet, som tilbyder straks-finansiering via mobiltelefonen.

 

Læs også