Mere effektive pengeinstitutter, tak

Landbo-næstformand ønsker øget effektivitet og rettidig omhu blandt pengeinstitutterne oven på weekendens to bankkrak.

De lokale og regionale pengeinstitutter har brug for at udvise rettidig omhu og få effektiviseret deres drift.

Det mener næstformanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen, efter at Sparekassen Østjylland og Spar Salling i går lod sig overtage af henholdsvis Sparekassen Kronjylland og Den Jyske Sparekasse.

Frede Lundgaard Madsen savner, at pengeinstitutterne i højere grad kigger på sig selv med kritiske øjne.

- Vi landmænd bliver hele tiden punket for, at vi skal have fokus på drift, drift og drift, ellers har vi ikke nogen fremtidsberettigelse. Vi ser også, at der bliver gjort kort proces ved nødlidende landbrugsejendomme. Linjen er, at hvis ikke landmanden er dygtig nok, så har han ingen berettigelse som landmand. Måske er det også denne tankegang, der skal til blandt de lokale pengeinstitutter, lyder det fra næstformanden.

Bedre end FS
Set med lokale briller understreger han dog, at han først og fremmest er glad for, at Sparekassen Østjylland er blevet overtaget af en anden sparekasse, da alternativerne er langt værre.

Han håber at se nogle flere fusioner i bankverdenen fremover.

- Vi har jo set, at det er almindelige aktionærer og garanter, som mister deres værdier, hvis der ikke udvises rettidig omhu, og det er ikke rimeligt, blot fordi der sidder en bestyrelse/direktion, som ikke vil se skriften på væggen.

- Derfor er mit budskab til pengeinstitutter med store underskud, og som kan mærke, at det går den forkerte vej: Se nu at komme i gang med at udvise »rettidig omhu« og indled fusionsforhandlinger med andre, inden I risikerer at have brugt alle jeres reserver, siger Frede Lundgaard Madsen

Frede Lundgaard Madsen understreger, at hans kritik ikke er møntet på konkrete pengeinstitutter, men er generel.

Læs også