Ingen krisesnak i LHN

LHN´s landmænd tjener klart mere end landsgennemsnittet.

LHN er dermed lodret uenig i de meget dystre udmeldinger der kommer fra det nyligt afholdte gældsseminar i Sønderjysk Landboforenings.

- Vi ser ikke en tredjedel af landmændene forsvinde fra landkortet om få år, tværtimod viser vore analyser i LHN´s chefgruppe, at kun et meget begrænset antal landbrug kommer i knibe i de kommende år, siger LHN´s afdelingschef for Regnskab/Skat og Drift, Poul Erik Hedegaard, der fortsætter:

- Også vore foreløbige prognoser for 2011 viser markant indtjeningsfremgang i forhold til 2010, og gennemsnittet i LHN ligger også her markant over Videncenter for Landbrugs foreløbige analyser.

- Det er vi naturligvis godt tilfredse med, idet det viser at der bliver udført et stykke seriøst og fremadrettet arbejde i vores rådgivning, men det er ikke mindst et stort cadeau til LHN´s mange landmandskunder, der er dygtige og omstillingsparate, og så er de også kendetegnet ved at have mindre gæld end gennemsnitslandbruget, på trods af at LHN´s landbrug i gennemsnit er større end landsgennemsnittet, da vi har rigtig mange landbrug i mellemstørrelsen.

- Vi følger vore landbrug meget tæt og det gør vi ud fra devisen at der næsten altid er plads til forbedringer, der kan gøre landbruget til et bedre landbrug og skabe mere plus på bundlinjen. 

- Vores måde at organisere tingene på, og tilgang til rådgivning har vi også kunnet læses i vores kundestatistik.

På trods af strukturudviklingen, kan vi melde om pæn nettotilgang af kunder i de sidste 3-4 år, en udvikling der ser ud til at fortsætte også ind i 2012. Og det gælder på alle produktionsgrene.

Læs også