Usandfærdig kritik af L&F

Landbruget er bedst tjent med et stærkt Landbrug & Fødevarer til at imødegå udfordringerne, lød det fra formand for Familielandbruget SydVest, Henrik Bertelsen, på foreningens generalforsamling. Han kaldte kritikken fra Bæredygtigt Landbrug for ævl, usandfærdig og mod bedre vidende.

Landbruget står både foran og midt i en stribe økonomiske, miljømæssige og politiske udfordringer. Og de løses bedst i Landbrug og Fødevarers (L&F)regi. Det slog formand for Familielandbruget SydVest, Henrik Bertelsen, fast på foreningens generalforsamling mandag på Markedsrestaurationen i Brørup.

- Derfor bruger vi også i L&F rigtig mange ressourcer på at påvirke tingene i en for landbruget acceptabel retning og det vil vi også gøre fremover, sagde Henrik Bertelsen, der foruden at være formand for Familielandbruget SydVest, også er medlem af Primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Han langede samtidig hårdt ud efter Bæredygtigt Landbrug:

- Det er fuldstændig usandfærdigt, når Bæredygtigt Landbrug påstår, at de er de eneste, som gør noget, og L&F intet gør. Ja, man får nærmest den opfattelse, når man lytter til Bæredygtigt Landbrug, at det er L&F, der har skabt alle landbrugets udfordringer. Det er det værste ævl jeg har hørt, og Bæredygtigt Landbrug taler mod bedre vidende, konstaterede Henrik Bertelsen, der ikke mener angrebene fra Bæredygtigt Landbrug mod Landbrug & Fødevarer gavner landbruget - snarere tvært imod.

Image vigtigt
Godt - men også dårligt image - spiller fortsat en stor rolle i landbruget. Henrik Bertelsen kom ind på begge dele, hvor han på den ene side mener at L&F´s kampagne med den nye fortælling, er med til at gøre op med et myten om et erhverv »med gamle mænd, der altid brokker sig«.

- Men der kommer selvfølgelig stadig dårlige sager frem, som giver tilbageslag. En af de meget alvorlige er den sag om ulovlig import af store mængder gødning og pesticider, der kører lige nu og som involverer rigtig mange landmænd. Sådan en sag er både ødelæggende for vores omdømme og vores forhandlingsposition med myndighederne, konstaterede Henrik Bertelsen.

Læs også