Intet krav om øget samarbejde fra de unge

Øget samarbejde mellem landbrugsforeningerne står ikke højt på dagsordenen hos LandboUngdom.

Hos ungdomsorganisationen LandboUngdom er den fungerende formand Jane Lindedam ikke i tvivl om, at landbrugsforeningerne selv er de bedste til at bedømme, om de skal samarbejde mere med andre foreninger.

- Det bør altid være relevant for en forening at diskutere, om det er smartere at fusionere eller samarbejde med andre foreninger, eller om det er mere værdifuldt at bevare den konkurrence, der er mellem foreningerne, siger Jane Lindedam, og tilføjer:

- Når medlemstallet i foreningen falder, så er landbrugsforeningerne nødt til at se på, hvad årsagen er.

Jane Lindedam mærker dog ikke noget ønske fra de 3.900 medlemmer i LandboUngdom om et øget samarbejde landbrugsforeningerne imellem.

- I givet fald er det måske noget, de tager op i deres egen lokale landbrugsforening, siger hun.

Strømliner organisationen
Jane Lindedam kender dog udmærket til diskussionen om, om konsulenterne kan komme til at sidde så spredt i landet, at det går ud over rådgivningen og servicen over for medlemmerne.

- I vores forening har vi fundet det nødvendigt at øge samarbejdet mellem de lokale foreninger og regioner for i højere grad at styrke rådgivningen og undgå, at serviceniveauet over for medlemmer i nogle dele af landet bliver for lavt. Det betyder blandt andet, at vi arbejder hen imod, at regionerne bytter ungdomskonsulentydelser med hinanden. Samtidig vil vi gøre kontingentet ens for medlemmerne i hele landet, siger Jane Lindedam.

 

Læs også