Thybo Maskiner fortsætter

Den konkurstruede Hårby-virksomhed er kommet godt igennem krisen og fortsætter som et nyt selskab med samme ejer.

De sidste måneder af 2011 var ikke særlig morsomme for maskinhandler Kurt Thybo i Hårby. Som en udløber af finanskrisen - og herunder især landbrugets krise - opstod en del tumult omkring virksomhedens økonomi, hvilket bevirkede, at banken krævede, at Kurt Thybo erklærede virksomheden konkurs.

Det var han imidlertid ikke indstillet på, og ved familiens hjælp lykkedes det ham at skaffe ny kapital, så han kunne købe aktiverne i den konkurstruede virksomhed tilbage fra banken, hvor de var pantsat. Alle aktiver blev vurderet, og efter forhandlinger med Kurt Thybo accepterede banken den pris, Kurt Thybo tilbød, hvorved banken kunne få sit tilgodehavende hjem.

To selskaber
I forbindelse med rekonstruktionen af virksomheden stiftede Kurt Thybo et holdingselskab, Thybo Holding Hårby ApS, som har købt bygningerne på adressen, samt et andet selskab, Thybo Maskiner Hårby ApS, der har købt varelageret, og som fører forretningen videre med forhandling af traktorer, landbrugsmaskiner, udstyr og tilbehør.

I det nye selskab står Kurt Thybo for salget, mens hans far, Jens Thybo, der startede som selvstændig maskinhandler i Hårby i 1976, hjælper til med kontorarbejdet. Kurt Thybo overtog virksomheden i 1997 og flyttede den samtidig til den nuværende adresse, Trunderupvej 1A i Hårby.

Værksted og servicebiler
- Værkstedet fungerer fortsat, fortæller Kurt Thybo. Vi har skåret ned på medarbejderstaben, men vi har nogle erfarne folk, vi kan trække på, og vi siger ikke nej til noget arbejde. Vi kan det hele, men det skal planlægges. Derfor er det ved større ting, som for eksempel eftersyn og større reparationer, nødvendigt at aftale tid på forhånd af hensyn til planlægningen.

- Vi kan selvfølgelig fortsat udføre hurtige, mindre reparationer. Og vi har stadig to servicebiler, der kan køre ud til kunderne, og som blandt andet er indrettet, så hydraulikslanger kan laves og repareres på stedet.

Gang i traktorsalget
- Vi fortsætter som forhandler af Deutz-Fahr og Zetor traktorer og HCP’s Park pro program af park- og havemaskiner samt Tanco balleindpakkere, oplyser Kurt Thybo. Vi fører i øvrigt et bredt program af landbrugsmaskiner, og vi udfører stadig service på Same, Lamborghini og McCormick traktorer.

- Deutz-Fahr programmet omfatter traktorer i forskellige modelserier med motorstørrelser fra 50 til 275 hk. Zetors program er ligeledes bredt og byder på traktorer fra 65 til 136 hk. Og jeg har da den glæde at kunne fortælle, at vi lige har solgt to 120 hk Zetor traktorer.

Læs også