L&F har held med at komme i medierne

Landbrug & Fødevarer matcher andre store erhvervsorganisationer i at komme i de store landsdækkende aviser.

Landbrug & Fødevarer modtager med jævne mellemrum kritik for at være for lidt synlige i de store landsdækkende medier.

En optælling som Børsen har foretaget viser dog, at Landbrug & Fødevarer fuldt ud kan matche andre erhvervsorganisationer. I hvert fald når det kommer til i de landsdækkende aviser, som Jyllands-Posten, Børsen, Berlingske, Politiken, Information og Weekendavisen.

Landbrug & Fødevares direktør, Claus Søgaard-Richter er således i 2011 blevet citeret 85 gange i aviserne. Formand Niels Jørgen Pedersen er citeret 76 gange.

Ifølge Børsens økonomiske redaktør, Thomas Bernt Henriksen, er Landbrug & Fødevarer da også blandt vinderne i målingen.

- Tilsyneladende er målet med at samle landbruget og fødevarevirksomhederne i en stor slagkraftig organisation lykkes. Landbrug & Fødevarer kan matche såvel Håndværksrådet som Dansk Byggeri, skriver han således som en kommentar til analysen i sin egen avis.

Effektivt Landbrug har selv foretaget en måling af synligheden af nogle af landbrugets topfolk i 2011 i samme aviser, som Børsen oplyser, at de har foretaget målinger.

Den viser, at Landbrug & Fødevares viceformand, Henrik Frandsen i 2011, blev citeret 14 gange. Den adm. direktør, Carl Aage Dahl blev citeret 33 gange i 2011.

Fra Bæredygtigt Landbrug blev direktør Vagn Lundsteen citeret 15 gange. Danske Svineproducenters formand Henrik Mortensen er citeret 9 gange i aviserne i 2011.

I en undersøgelse blandt danske indenrigsjournalister omkring 54 danske organisationer og institutioners omdømme, som analysefirmaet Aalund Research har foretaget, placerer Landbrug & Fødevarer sig som nummer 17.

Undersøgelsen har målt journalisternes tilfredshed med organisationernes pressehåndtering, image og ledelsens image.

Landbrug & Fødevarer opnår en samlet score på 6,76. Ifølge Aalund research er en score over 7,0 betegnet som en god score, og 7,25 som en meget god score. Røde Kors topper listen med en score på 7,88 lige foran Kræftens Bekæmpelse. Danmarks Naturfredningsforening kommer ind på 5. plads på listen med en score 7,27.

Fødevareministeriet og Miljøministeriet er også repræsenteret i undersøgelsen og de opnår blot en score på henholdsvis 6,14 og 6,11, hvilket placerer dem i den dårlige halvdel på en 37. og 38. plads.

Den organisation i Danmark med dårligst omdømme blandt danske indenrigsjournalister er Aalborg Kommune skarpt forfulgt af DSB og Energistyrelsen.

Læs også