1.700 høringssvar skal behandles på under to uger

Landbrug & Fødevarer er bekymret for, om alle 1.700 høringssvar i den supplerende høring om vandplaner, kan nå at blive behandlet seriøst inden den 22. december, hvor det er meningen, at de endelige vandplaner bliver sendt til EU-Kommissionen.

Der er forhåbentlig travlt hos Naturstyrelsen i de her dage. I lørdags udløb fristen i den supplerende høring om vandløb i de reviderede vandplaner. En høring der blot varede en uge.

Hele 1.700 høringssvar blev sendt, og hvis de alle skal behandles lige seriøst, er der ikke meget tid til hvert høringssvar, da det er meningen, at regeringen den 22. december sender de reviderede vandplaner af sted til EU-Kommissionen i Bruxelles.

- Det er helt fantastisk, at der er kommet 1.700 høringssvar ind. Det understreger endnu engang, at landmændene er voldsomt bekymrede over vandplanerne, siger Henrik Frandsen, viceformand i Landbrug & Fødevarer, der dog også ser den anden side af sagen, som er knapt så fantastisk. 

- Med 1.700 svar har de (Naturstyrelsen, red.) meget, meget travlt, hvis de skal have indopereret nogle af de her svar inden den 22. december. Jeg kan godt frygte, at de kommer til at gå let over det, og jeg vil klart anbefale dem at tage det her seriøst, siger han, og retter samtidig en kritik af grundene for, at man har valgt, at det hele skal gå så stærkt.

Uacceptabelt
Under mandagens stormøde i Korsør med miljøminister Ida Auken (SF), lød det fra kontorchef i Miljøministeriet Søren S. Kjær, at en af grundene til, at man gerne vil have vandplanerne sendt af sted den 22. december ikke kun skyldes frygten for en EU-dom, som det ellers tidligere har lydt. Kontorchefen sagde nemlig, at sagen med vandplanerne gerne skulle være ude af verden inden Danmark overtager EU-formandskabet 1. januar.

- Den måde at se verden på, kan jeg slet ikke acceptere. Det her er så alvorligt. Jeg frygter også, at den her korte høringsperiode har medført, at der er lavet mange hurtige svar, siger Henrik Frandsen.

Læs også