En klippe takker af

Niels Mikkelsen stopper som formand i Danish Crown efter 16 år på topposten. Næstformand Erik Bredholt er kørt i stilling som ny formand.

En klippe i danske slagteriledelse stopper sit arbejde. Danish Crown skal således den 22. december konstituere en ny bestyrelse uden Niels Mikkelsen som formand.

Den sandsynlige afløser er den nuværende næstformand Erik Bredholt, der i dag har en enig bestyrelse bag sig.

- Det er business as usual frem mod den 22. december. Og det er med betydelig ydmyghed, at jeg har sagt ja til eventuelt at forsøge at løfte opgaven, forklarer næstformanden.

Om sin mulige afløser på formandsposten fortæller Niels Mikkelsen:

- Erik Bredholt har en stærk kommerciel indgang til det at drive selskab. Jeg er sikker på, at den nye bestyrelse og formand vil være de helt rigtige til at køre selskabet videre. Så jeg har en super god mavefornemmelse.

Lærerigt
Erik Bredholt kalder sit samarbejde med Niels Mikkelsen som fantastisk givende og lærerigt.

- Niels Mikkelsen er en bund reel mand. Man er aldrig et sekund i tvivl om, hvor man har ham, og han er altid uhyggelig velforberedt. En kommende formand har en tung arv at løfte, pointerer Erik Bredholt.

Også slagteriselskabets administrerende direktør Kjeld Johannesen folder en buket roser ud.

- Niels Mikkelsen evner at være formand og trække linjerne, men samtidig give frihed til ledelsen. Han er reel, redelig og meget troværdig. Jeg har stor, stor respekt for det formandsarbejde, han har ydet. Som formand har han evnet at holde kursen. for eksempel ved vore tilkøb i 2004-2005, store investeringer i Tyskland, England og Polen. Og ved slagteribyggeriet i Horsens. Sådanne beslutninger står der tydeligt Niels Mikkelsen på, forklarer Kjeld Johannesen.

 Tilfreds og stolt
Den afgående formand glæder sig over at aflevere et slagteri i fremgang.

- Det er et teamwork. Men jeg er både tilfreds med og stolt over det selskab, jeg kan aflevere, siger Niels Mikkelsen.

Han forklarer, at han påbegyndte sine overvejelser om fremtiden i DC i sommerferien, og at han meddelte bestyrelsen sin beslutning i sidste uge.

- Jeg har et dejligt landbrug derhjemme, nogle andre bestyrelsesposter og sådan lidt. Og så har jeg en familie, jeg skal til at se noget mere til, konstaterer den snart forhenværende DC-formand.

Læs også