Ingen skam i at forlade svinebranchen

- Vælg et ordentligt liv og jeres familie, hvis det hele er blevet for surt, lyder anbefalingen fra Lindhart B. Nielsen, formand for L&F, Svineproduktion, til de svineproducenter, der er for hårdt presset økonomisk.

Et sted mellem 10 og 15 pct. af Danmarks svineproducenter har en så presset økonomi, at håbet om en lys fremtid synes urealistisk.

Det vurderer Lindhart B. Nielsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Og hans personlige anbefaling er klar.

- Man skal tage hensyn til sig selv. Og man skal tage hensyn til sin familie. Det er altid op til den enkelte at vælge til eller fra. Det gælder også et ordentligt liv, pointerer svineformanden.

Ingen skam 
Lindhart B. Nielsen tilføjer, at det set gennem hans briller altid er et individuelt valg, der skal træffes, når det gælder bedriftens og familiens fremtid.

- Sådan er det. Hver enkelt skal gøre sin egen situation op. Men man skal i den forbindelse huske, at det ikke er en skam at vælge bedriften fra og familien til, hvis det er det, man vurderer, er den bedste løsning.

- Det er bestemt heller ikke nogen skam at skifte branche i vore dage. Og er man under et umenneskeligt hårdt økonomisk pres, så synes jeg, man skal tænke sig rigtig godt om, før man fortsætter ad samme vej, lyder det fra formanden, der i dag indleder to dages svinekongres i Herning.

Læs også