Stor stald skudt op ved Stenstrup

Med udvidelsen ved Svendborg-motorvejen kommer Jens Himmelstrups bedrift op over 2.000 søer. Der er åbent hus i det nye afsnit til 700 søer på Kokkenborg Opformering onsdag.

De forbipasserende på Svendborg-motorvejen har det seneste halve års tid kunnet følge med i, at der trods alt skyder nye svinestalde op i det fynske område. Lige før Kirkeby-afkørslen udvides Kokkenborg Opformning fra 2006, der indehaves af Jens Himmelstrup, med det dobbelte areal, således staldene kan rumme 1.400 søer. Desuden har han og hustruen Dorthe endnu 650 søer hjemme på Slæbækgård i Kirkeby et par kilometer derfra.

Dermed kommer den samlede produktion op på 40.000 grise, hvoraf omkring 10.000 sælges som LY-sopolte med højeste sundhedsstatus, primært til Tyskland gennem DanAvl-systemet. Resten afsættes som syv kilos grise til faste aftagere.

Otte aktuelle projekter
Hindsgaul A/S i Aarup, der ligesom ved første etape i 2006 er totalentreprenør på udvidelsen hos Jens Himmelstrup, inviterer til åbent hus i den store stald onsdag den 10. august kl. 10 til 17. Fra byggefirmaet glæder salgschef Torben Madsen sig over, at der også er andre svinebedrifter, som har muligheden for at udvide i denne tid, trods de svære vilkår fra finansiel side og i forhold til miljøkravene.

- Vi har aktuelt fire større stalde under opførelse og andre fire undervejs her efter sommerferien. Af dem er de seks projekter på Fyn, oplyser Torben Madsen.

- Nogle er dem er for at imødekomme kravene fra 2013 om løsgående søer, og vi forventer da også, at flere byggerier og renoveringer kommer på den konto i de næste måneder. Et problem er, hvis det hober sig op frem mod deadline. Det giver både travlhed og dyrere materialer, forudser salgschefen, som derfor opfordrer svineproducenterne til at være opmærksomme på dette faktum.

Læs også