Klar til Hesteskue

Lørdag den 16. juli afholdes det traditionsrige Brahetrolleborg Hesteskue for 112. gang.

Hesteskuet er som sædvanlig arrangeret af Foreningen til Køre- og Ridehesteavlens Fremme i Fyns Stift - i daglig tale Brahetrolleborgforeningen - og Dansk Varmblod region 3 Fyn. Traditionen tro består arrangementet af to afdelinger, nemlig selve Brahetrolleborg Hesteskue og Dansk Varmblod region 3’s Følskue.

Mindre tilmelding
De seneste års tendens med færre tilmeldinger til såvel Brahetrolleborg Hesteskue som Dansk Varmblod region 3’s Følskue er fortsat i år. For hesteskuets vedkommende hænger det ifølge arrangørerne blandt andet sammen med, at de involverede avlsforbund i sommerens løb også afvikler andre arrangementer. Og de færre tilmeldinger til følskuet afspejler, at der i kølvandet på finanskrisen har været færre bedækninger.

Tilmeldingen til Brahetrolleborg Hesteskue er med 16 katalognumre lidt mindre end sidste år (19). Tilmeldingerne fordeler sig med 11 katalognumre af Frederiksborg (7), 1 Dansk Varmblod (3) og 4 Oldenborg (9). Desuden er der tilmeldt en Frederiksborg samling fra Mathias og Niels Bech, Gudbjerg, bestående af en stammoder og tre stykker afkom.

Følbedømmelse
Tilmeldingerne til Dansk Varmblod region 3’s Følskue er med 44 føl en hel del mindre end sidste års tilmelding på 64.

Ifølge den nyvalgte formand for Dansk Varmblod region 3 Fyn, Knud Larsen, Stige, fordeler føllene sig med 19 til den almindelige følbedømmelse og 25 til den obligatoriske følbedømmelse, der er et vigtigt led i avlsarbejdet, da den fortæller om de nye hingstes avlsegenskaber.

Ligesom sidste år er føllene opdelt i grupperne dressurbetonede føl og springbetonede føl - med henholdsvis 15 og 29 føl i de to grupper.

Ud over bedømmelser af heste og føl, præsentationer og præmieoverrækkelser byder hesteskuet på Brahetrolleborg fra kl. 11 på et alsidigt underholdningsprogram for hele familien - dog minus »Rytternes Ønskeridehest«.

Som noget nyt kan hesteskuets katalog findes på hjemmesiden: www.brahetrolleborgforeningen.dk. Trykte kataloger uddeles gratis indtil kl. 10 og kan desuden købes ved indgangen.

Plads til mange heste
Det traditionelle pressemøde forud for Brahetrolleborg Hesteskue blev i år afholdt hos Stald Skovgaard ved Marianne og Frants Damsgaard Nielsen, Tarup ved Årslev.

Familien Damsgaard Nielsen, der har plads til at have 10-15 heste opstaldet, har selv to Frederiksborg hopper, nemlig 7-årige Royal og dennes datter, 2-årige Skovgaards Nobel, der er efter Engkildegaards Nugent. Nobel, der sidste år fik 1. præmie på Brahetrolleborg, skal med på hesteskuet igen i år.

Læs også