Landmænd som ”stenrige” sponsorer

Landmændene har markstenene og Landbosyd og styregruppen bag et stort stenrevsprojekt syd for Als, har overblikket det store stenprojekt, hvor mange sønderjyske landmænd leverer sten til naturpleje af havmiljøet ved Alssundbroen mellem Als og Sønderborg.

Et ret specielt sceneri udspiller sig for tiden for foden af Alssundbroen på Als-siden ved Sønderborg – nærmere betegnet ved lokaliteten ”Verdens Ende”. Traktorer med vogne fyldt med store sten kommer kørende og læsser store sten af nær bredden og kører væk igen. Tilbage er et voksende stendepot med over 300 ton sten – en mængde der forventes at vokse til omkring 2000 ton.

Forklaringen er enkel: - Stenene er sponseret af foreløbig 35 lokale landmænd og skal indgå i det store stenrevsprojekt, der i kort beskrevet går ud på at tilbageføre stenrevet i fjorden ved Als og Sønderborg til det oprindelige niveau. Til gavn for natur og livet i fjorden.

I går havde LandboSyd sammen med medlemmer af styregruppen, der blandt andet tæller formand Mogens Dall og Sønderborg Kommunes borgmester, Aase Nyegaard, inviteret til et pressemøde, for at vise og fortælle om det store stenrevsprojekt.

Og her benyttede Mogens Dall lejligheden til både at takke for selv at få lov til at repræsentere landbruget i det store naturprojekt, men ikke mindst de mange landmænd, der nogles vedkommende, kører endog lange stræk med sten fra hele Als og flere steder i Sønderjylland. Sten som de kvit og frit har sponseret og kørt til fjorden ved Sønderborg.

Også Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard benyttede lejligheden til at takke landbruget og LandboSyd for samarbejdet og ikke mindst alle de øvrige, der har bidraget og arbejdet med projektet, herunder blandt andet dykkerklubben Poseidon og KMG – Kliplev Motorway Group, der har leveret 270 ton sten.

Læs også