- Hvorfor skal jeg klandres for at spille med åbne kort?

Kristian Gade, formand for Holstebro-Struer Landboforening, hvor Martin Merrild er medlem, er kommet under kritik fra flere af sine egne medlemmer, fordi han så klart har meldt ud, at han støtter Niels Jørgen Pedersen, som formand for L&F.

Siden Martin Merrild kom på banen for snart tre uger siden som formandskandidat til Landbrug & Fødevarer, har de enkelte landboforeningers formænd løbende meldt ud, hvem de støtter.

En af de første der meldte ud var Kristian Gade, formand for Holstebro-Struer Landboforening, hvor Martin Merrild er medlem. Han gav sin støtte til Niels Jørgen Pedersen.

Signalværdi
- Allerede kort tid efter, at Martin Merrild officielt var kandidat gik Kristian Gade på TV Midt/Vest og meldte meget bastant ud, at han mente Niels Jørgen Pedersen, skulle være kandidat. Det synes jeg, var meget voldsomt, når der er kommet en kapacitet som Martin Merrild på banen, siger Birger Primdahl, der fortæller, at han blot er en af en hel række af medlemmer i Holstebro-Struer Landboforening, der undrede sig over den markante udmelding, da de alle støtter Martin Merrild.

- Det sender en meget uheldig signalværdi, når Martin Merrilds egen forening siger sådan, lyder det fra Birger Primdahl.

Han havde hellere set, at Kristian Gade havde gjort som Henrik Frandsen i Sønderjylland, der støtter Martin Merrild, og Søren Christensen fra Vestjysk Landboforening, der støtter Niels Jørgen Pedersen, der har ventet til efter debatterne var overstået, før de kom med deres udmelding om, hvem de støtter, og desuden gjorde det meget klart, at de enkelte delegerede kan stemme, som de vil.

Afviser kritik
Kristian Gade afviser dog kritikken. Han fortryder ikke, at han så tidligt meldte ud, at han støtter Niels Jørgen Pedersen.

Han fortæller, at Martin Merrild selv bad ham undersøge, om der var lokal opbakning til ham som formand i baglandet. Kristian Gade kontaktede derfor de øvrige lokalforeninger og der blev afholdt et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Holstebro-Struer Landboforening kun med det ene punkt, om der var støtte til Martin Merrild. Her viste det sig, at der var opbakning til Niels Jørgen Pedersen, som han i øvrigt også betragter som en lokal kandidat.

- I sådan en situation, så har jeg det sådan, at så toner jeg rent flag. Det er min profil. Jeg kan altså ikke se, hvorfor jeg skal klandres for at spille med fuldstændig åbne kort, siger Kristian Gade.

Holstebro-Struer Landboforening har 9 delegerede ud af i alt 447 til det ekstraordinære delegeretmøde på tirsdag i Herning.

Læs også