Fuldt hus i Fjerritslev

DYRSKUE: Med en udsolgt maskinudstilling og 150 store dyr bliver der fyldt godt op på den smukke dyrskueplads i Fjerritslev lørdag 14. maj.

Det er navnlig heste og kødkvæg, der er i fremgang på dyrskuet, og det afspejler situationen i landbruget, hvor nogle mælkeproducenter i år ikke har tid og kræfter til at deltage på dyrskuet. Det betyder, at antallet af malkekvæg på dyrskuet er faldet fra 51 til 33.

Alsidigt program
Dyrskueudvalget med landmand Jonna Bach i spidsen har sammensat et spændende program for dagen, der ud over kåringer og præsentationer i ringene også omfatter børnedyrskue, mange andre børneaktiviteter, faglige udstillinger og flere former for underholdning.

En nyskabelse på Fjerritslev Dyrskue er udstillingen Kunst og delikatesser, hvor lokale kunstnere og fødevareproducenter udstiller sammen. Orions breakdancere vil give en forrygende opvisning, og Aalborg 4H vil ride en eventyrlig kvadrille.

Et af de fornøjelige indslag bliver en konkurrence i rundballeskub, hvor bokseren Gert Bo Jacobsen og politikeren Ane Halsboe skal balancere på hver sin rundballe, der skubbes af henholdsvis boksere fra Orion og stærke mænd fra Landboungdommen.

Ida Bårris’ giver opvisning med redningshunden Frenzi, der er trænet til at finde mennesker i ruiner efter for eksempel naturkatastrofer. På dyrskuet er der bygget en ruin, hvor børn og voksne kan gemme sig og prøve at blive fundet af Frenzi.

På Fjerritslev Dyrskue kan man i år opleve »Smagen af kunsthåndværk«. Her præsenteres delikatesser fra en række fødevareproducenter sammen med kunst og kunsthåndværk fra nogle af Jammerbugtens mange kunsthåndværkere.

Udstillingen omfatter Brøndum Nørgård Natur-Ox, Nedergård Is og Gårdbutik -Thy Øko-is, Jammerbugt Biavlerforening og Renés Vin og Grønttorv. Fra kunstens verden kan man blandt andet opleve Ruth Bergs malerier foruden glaskunst, pileflet, perler og hånddrejede skåle.

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med den lokale aktionsgruppe LAG-Jammerbugt-Vesthimmerland under projektet »Smagen af Kunsthåndværk«.

Læs også