Høegh: Tænk jer godt om, før I kører til København!

Fødevareminister Henrik Høegh mener, demonstrationen med traktorer i København kan skade den gode gænge forhandlingerne om Grøn Vækst og vandplaner er inde i.

Fødevareminister Henrik Høegh anerkender det som en formildende omstændighed, hvis arrangørerne bag traktordemonstrationen i København i næste uge ophøjer deres aktion til at være en reklamekampagne for landbruget.

- Men jeg vil kraftigt anbefale alle, der påtænker at deltage i arrangementet, at tænke sig rigtigt godt om, lyder det fra ministeren.

- En demonstration, hvor man fylder det indre København med traktorer og generer de mennesker, der skal på arbejde eller hente børn i institutionerne, giver ikke landbruget nogen fordele. Tværtimod! Allerede nu kan jeg sige, at der er ved at brede sig en skepsis på Christiansborg mod at strække sig længere for at hjælpe landbruget, lyder det fra Henrik Høegh.

Axelborg er talerør
- Landbruget har allerede fået en håndsrækning med hensyn til ejendomsskatterne, og vi er i en række arbejdsgrupper i gang med at imødekomme landbruget på næsten alle kritikpunkter, når det gælder elementerne i Grøn Vækst. Den første gruppe har allerede afsluttet sit arbejde og det medførte som bekendt, at reduktionen af de 10.000 ton kvælstofudledning blev udsat, fastslår Henrik Høegh.

Fødevareministeren fastslår, at han og sine kollegers arbejde med at imødekomme landbrugets ønsker i Grøn Vækst og vandplanerne, fortsat vil betragte Landbrug & Fødevarer på Axelborg som de, der kan repræsentere landbrugets synspunkter.

- Jeg har selv som organisationsmand været med til at argumentere for at landbruget kan tale med en stemme og det er en stor fordel, at det er Landbrug & Fødevarer, der repræsenterer erhvervet, siger Henrik Høegh og tilføjer, at han som minister med seneste sæsons 59 møder ude omkring i landet har stillet op hos alle, der har kaldt på ham.

Selv stået med banner
I sine mange år som organisationsmand forud for sin politikerkarriere har Henrik Høegh selv været med til at arrangere demonstrationer mod regeringen.

- Jeg har ikke været med til at demonstrere med traktorer, men jeg har skam også stået med bannere på vegne af landbrugets synspunkter. Den gang var der et samlet landbrug bag, og vi generede ikke nogen med demonstrationen.

- Men i den nuværende situation må jeg fastholde, at en traktordemonstration i København under alle omstændigheder vil fremstå som en kritik af politikerne, der allerede har strakt sig langt for at imødekomme landbrugets ønsker. Derfor er det et meget uheldigt signal for landbruget at sende i den nuværende situation, hvor vi er i god gænge med at indarbejde de faglige og nøgterne argumenter i arbejdet, siger fødevareministeren.

- Det her kan i sidste ende resultere i, at landbruget fremover kommer til at forhandle med Mette Gjerskov, fastslår Henrik Høegh.

Læs også