Hjallerup Maskinforretning nu også i Vesthimmerland

FORRETNINGSOVERTAGELSE: Hjallerup Maskinforretning har overtaget Aars Maskinforretning og har dermed fem afdelinger, der dækker hele Nordjylland.

De sidste brikker faldt på plads søndag eftermiddag i sidste uge. Mandag formiddag blev personalet i Aars orienteret. Og så var det en kendsgerning. Aars Maskinforretning er blevet en del af det, der fremover må betegnes som Hjallerup Maskinforretnings koncern med butikker i Hjallerup, Brønderslev, Hjørring, Støvring og nu Aars. Der er 120 ansatte, 3 lastbiler og 36 servicebiler.

Direktør Lars Petersen glæder sig.

- Nu er vi godt repræsenteret i Vesthimmerland, siger han.

Begge maskinforretninger er Agco forhandlere og sælger Massey Ferguson og Fendt. Så matchet er godt. Mange af de andre mærker, der forhandles i Hjallerup, vil følge med til Aars. Det vil det store butikssortiment, reservedelslager og service også.

Butikken i Aars skal udbygges. Værkstederne i Aars og Støvring skal fremover ledes af én værkfører, så ti montører samlet dækker hele Himmerland.

- Det er gået rigtig stærkt med den overtagelse. Og vi er så tæt på AgroNord skuet, at vi må acceptere at have to stande der. Men det finder vi også ud af, siger Lars Petersen, der glæder sig meget til det nye samarbejde.

Aars-forretningen skal fremover ledes af et lederteam under Hjallerup Maskinforetnings ledelse. Martin Jensen, der i 2009 overtog forretningen i Aars efter sin far, fratræder ved overtagelsen, der har virkning fra 1. februar. De syv ansatte fortsætter.

Stordriftsfordele
Direktør Lars Petersen, Hjallerup Maskinforretning, peger på, at overtagelsen af Aars Maskinforretning i endnu højere grad vil gøre hele forretningen stærkere med hensyn til salg og også sikre indkøbsfordele og optimal udnyttelse af kompetencer på tværs af de enkelte forretninger.

- Forretningerne kan trække på hinandens lagre inden for butiksvarer, reservedele og maskiner. Også montørkorpsets kompetencer kan komme alle forretninger til gavn og en samlet markedsføring skal styrke forretningernes synlighed, siger Lars Petersen.

- Det er fordele, som skal komme kunderne til gavn, og samtidig er det vigtigt, at kunderne fortsat har nærheden ved en lokal maskinforretning i Vesthimmerland, tilføjer han.

Lars Petersen opfatter købet af Aars Maskinforretning som et naturligt led i den strukturtilpasning, som er i gang i branchen, og som er nødvendig for at matche strukturtilpasningen i landbruget.

- Fremtiden kræver større forretninger, der kan løfte køb og salg af maskiner, så vi sikrer et godt flow, siger Lars Petersen.

Læs også