New Holland-forhandler glæder sig til Agromek

New Holland præsenterer ikke mindre end tre nye traktorserier på Agromek: T7, T8 og T9.

Hos Bay Christensen A/S i Rønnede, der er New Holland-forhandler, er der stor tilfredshed med, at New Holland efter en årrækkes fravær igen vil være repræsenteret på Agromek.

- Vi er rigtig glade for, at importøren, New Holland Danmark A/S, har taget denne beslutning. Det bliver en kæmpe fordel for New Holland at være med på Agromek som det eneste af de førende maskinmærker herhjemme, lyder det begejstret fra maskinhandler Carl Bay Christensen.

- Det er jo på Agromek, at de fleste landmænd kommer. Og så er det lige tilpas, at der nu udstilles markmaskiner hvert andet år. Med den løsning har jeg svært ved at se en fremtid for LIB-messen, siger han.

Tre nye traktorserier
Der bliver da også rigeligt at kigge nærmere på for de landmænd og maskinstationsfolk, der aflægger et besøg på stand 1150 i Hal X, hvor New Holland præsenterer ikke mindre end tre nye traktorserier: T7, T8 og T9.

T7 Serien rummer seks modeller med maksimale motorydelser fra 170 til 250 hk. De fire modeller i T8 Serien går fra 250 til 390 hk maksimal motorydelse.

Endelig er der den knækstyrede T9 Serie med fire modeller med maksimale motorydelser fra 350 til 560 hk.

- Fælles for alle de tre nye traktorserier er, at de med hensyn til motorteknologi adskiller sig markant fra de tidligere modelserier ved at være udstyret med de miljøvenlige SCR AdBlue motorer, fortæller salgschef hos Bay Christensen A/S, Morten Christoffersen.

Smal ramme
Han oplyser i øvrigt, at de knækstyrede traktorer i New Holland T9 Serien er bygget op omkring en smal ramme, så de kan køre på landevej uden problemer.

Den danske importør af New Holland entreprenørmaskiner, Bay & Kjærsgaard A/S, som Carl Bay Christensen er medejer af, vil også være repræsenteret på stand 1150 i Hal X. Der udstilles to New Holland rendegravere af en ny modelserie samt en gummihjulslæsser.

Den nye serie af New Holland rendegravere består af modellerne B110B og B115B, begge med Iveco NEF motorer.

- De nye rendegravere er udstyret med en ny type gearkasse fra Carraro samt variabel CCLS hydraulikpumpe på Danfoss. Maskinerne kan som ekstraudstyr bestilles med fabriksmonteret hydraulisk sideforskydning, der på et senere tidspunkt også vil kunne eftermonteres hos forhandleren, oplyser Morten Christoffersen.

Der var fuld opbakning fra forhandlerkredsen, da New Holland Danmark A/S besluttede at trække sig ud af LIB-samarbejdet og i stedet melde sig under fanerne hos Agromek.

- Det, vi hører, er, at mange af vore lokale forhandlere er glade for ikke mere at skulle bruge tid og ressourcer på to udstillinger med kun 14 dages mellemrum, siger direktør for New Holland Danmark A/S, Lars Skjoldager Sørensen.

- På Agromek får vore forhandlere mulighed for at møde en større del af kundeskaren på én gang, da der her er langt flere besøgende, end der har været på LIB messen i Fredericia, tilføjer direktøren.

Agromek i stedet for LIB
- Det, der for alvor gjorde udslaget, var, da Agromek efter mange diskussioner valgte at flytte fra januar til november og arrangere en udstilling af maskiner og redskaber til markbrug hvert andet år i de år, hvor der ikke er Agritechnica i Tyskland. Det gør det muligt for interesserede at skifte mellem de to udstillinger, forklarer han.

- Når vi har valgt at fravælge LIB messen til fordel for Agromek, skal det også ses på baggrund af de alvorlige udfordringer, dansk landbrug står overfor. Det kræver sammenhold, nytænkning og effektiviseringer, også indenfor landbrugsmaskinbranchen, pointerer New Holland-direktøren.

- LIB messen har indtil nu været en god specialudstilling, selv om der har kunnet rejses berettiget tvivl om, om der var basis for at have to så omfattende udstillinger på et marked af en størrelse som det danske, slutter Lars Skjoldager Sørensen.

Kongskilde Maskinfabrik A/S udstiller ikke på Agromek i år. I stedet har den sjællandske maskinfabrik udstillet på 14 af årets dyrskuer rundt omkring i landet, ligesom man har satset på at være aktiv ved lokale maskindemonstrationer.

Ifølge koncerndirektør Anette Ilsøe har de penge, der er anvendt på at være aktiv på de mange dyrskuer, været godt givet ud.

- Vi har selvfølgelig ikke været i kontakt med så mange landmænd, som vi ville være kommet på Agromek. Til gengæld har kvaliteten af kontakterne været bedre. Folk har typisk mere tid til rådighed, når de er på dyrskue, end når de er på Agromek, hvor de typisk skal nå det hele på forholdsvis kortere tid, forklarer Anette Ilsøe.

- Beslutningen om ikke at deltage på årets Agromek er taget på koncernniveau og skal ses i lyset af landbrugets svære situation, siger hun.

Læs også