Landbrug & Fødevarer forsvarer sin indsats

- Men vi har måske ikke været gode nok til at fortælle om alle de politiske resultater, som vi har opnået, lyder det fra Niels Jørgen Pedersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer, efter ti nordjyske landmænd har forladt organisationen i protest.

Ti nordjyder, der tilsammen driver 3.000 hektar, har besluttet sig for, at de vil melde sig ud af deres landboforening.

Sådan kunne Effektivt Landbrug skrive i weekenden. Udmeldingen sker som en protest mod Landbrug & Fødevarer, som de nordjyske landmænd mener har været alt for usynlige. For eksempel i debatten om Grøn Vækst og vandplanerne havde nordjyderne gerne set en mere konfronterende linje over for myndighederne a la den, som protestforeningen Bæredygtigt Landbrug har valgt at følge.

Debatten om Landbrug & Fødevarers synlighed har eksisteret lige siden organisationen blev dannet i sommeren 2009, og Niels Jørgen Pedersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer, erkender også, at der godt kan være noget om snakken.

- Vi har måske ikke været gode nok til at fortælle om alle de politiske resultater, som vi har opnået, og det er noget, som vi skal arbejde med, siger Niels Jørgen Pedersen.

Kan gribes forskelligt an
Niels Jørgen Pedersen fortæller, at når det kommer til vandplanerne, så havde Landbrug & Fødevarer to valgmuligheder for, hvordan man ville gribe det hele an. Enten kunne man sætte hælene i og skælde ud og på den måde skabe flere fjender, eller også kan man, som man har valgt at gøre, gå aktivt ind i det og spille med fagligt, og forsøge at synliggøre andre løsninger end de valgte.

- Det er min overbevisning, at hvis vi kan komme i dialog med folk, og få andre til at lytte til os, så kan vi flytte mere end ved at skabe fjender. Det er det, som er vores strategi, siger Niels Jørgens Pedersen.

Han fortæller, at det ikke er fordi, at der ikke har været nogen resultater i Landbrug & Fødevarers ind til videre korte levetid.

De vandplaner, der for nylig blev sendt i offentlig høring, er således væsentligt forbedret for landbruget i forhold til det, som tidligere har været præsenteret, hvilket ifølge Niels Jørgen Pedersen ikke mindst er Landbrug & Fødevarers fortjeneste.

Læs også