Vestjyllands Andel ser fremad efter godt år

GENERALFORSAMLING: Ledelsen kunne fremlægge godt nyt til andelsshaverne på generalforsamlingen i Vestjyllands Andel, hvor der blev talt om stigende omsætning og overskud. Samtidig satser man på fortsat fremgang de kommende år.

Et rigtig godt økonomisk resultat i året 2009/2010. Så kort kan situationen i Vestjyllands Andel, VA, beskrives, og blev det også, da foderstofvirksomheden holdt generalforsamling i Videbæk.

I beretningen fra ledelsen beskriver man den solide fremgang i omsætning og nettoresultat, der for året blev godt en milliard kroner i omsætning og et overskud på godt 40 millioner kroner. Helt præcist landede omsætningen på 1.057millioner kroner og nettoresultatet blev 40,8 millioner kroner.

- VA har præsteret et rigtigt flot resultat i et meget turbulent marked, hvor der har været meget fokus på risikodækning. VA har hele året ligget meget snært i sine long/shortpositioner, og denne inddækningsstrategi har vist sig at være rigtig. Lyder det fra ledelsen, der samtidig noterer sig, at man på gødningsfronten har haft et noget mere normalt år.

Samarbejdet med de mindre foderstofvirksomheder Næsbjerg Foderstofforening og Vejrup Lokalforening betegnes som godt. Og samtidig har betalingsstandsningen i Aarhusegnens Andel betydet, at Vestjyllands Andel har fået mulighed for at købe afdelingerne i Vildbjerg, Sunds og Tvis.

Vestjyllands Andel har også via sit engagement i DLA-gruppen haft mulighed for investering i selskaber i ind- og udland.

Ledelsen i VA slår samtidig fast, at man fremover satser på vækst og at være et lokalt funderet grovvarefirma med et sundt økonomisk fundament.

- Vi er stolte over, at vi henover de sidste 8 år, har tilbagebetalt 125 mio. kroner i overskud til medlemmerne, hvilket understreger, at VA er en ægte landmandsejet grovvareforening, hvor overskuddet bliver betalt tilbage til medlemmerne.

Læs også