Nordfynbo vandt veteranmesterskab

VETERANPLØJNING: Konkurrencen var hård og kvaliteten høj, da der blev afviklet dansk mesterskab i veteranpløjning på Nordfyn.

Der blev bogstaveligt talt gået til stålet - altså plovjernet - da Pløjeforbundet af 1997 lørdag den 2. oktober afviklede årets danmarksmesterskab i veteranpløjning på en stubmark tilhørende Karl Åge Rasmussen, Ore Lindegård i Ore ved Bogense.

25 pløjere med traktorer og plove fra før 1. januar 1960 dystede her om veteranpløjningens DM i tre forskellige klasser, 1-furet liftplov, 2-furet liftplov og 2-furet bugserplov. Og konkurrencen var knivskarp, idet det kun var decimaler, der skilte danmarksmestrene fra de øvrige topplaceringer.

Udover de 25 DM-kombattanter deltog uden for konkurrencen tre pløjere med veteran-vendeplove.

Verdensklasse
Pløjeforbundet af 1997 består af Veteran Traktorens Venner (VTV), Dansk Veteran Traktor Klub (DVTK) og Motor og Veterantraktor Klubben Fyn (MVKF). Det var i år den fynske klub, der stod for afviklingen af arrangementet, og klubben høstede mange roser for såvel den praktiske gennemførelse som for valget af marken, hvor konkurrencen blev afholdt.

Der var tale om en jævn og letmuldet jord, der næsten var som smør at pløje i. Det gav sig da også udslag i masser af særdeles flot pløjning. Dagens overdommer, Peder Kofoed, og hans dommerhold, bestående af sjællandske tidligere mesterpløjere samt en enkelt fynsk af slagsen, nemlig den 10-dobbelte fynsmester, Michael Balle, betegnede det udførte arbejde som meget flot - og veg ikke tilbage for at bruge udtryk som »pløjning i verdensklasse«.

Flotte resultater
I klassen for 1-furede liftplove blev DM vundet af Thomas Bertram, Jerslev J., med 94,25 point. Nummer to blev Peter Clemmensen, Bylderup Bov med 82,38 point. Trediepladsen gik til Gert Hartvigsen, Viuf, der opnåede 77,00 point.

Klassen for 2-furede liftplove havde en fynsk pløjer øverst på sejrsskamlen, nemlig Morten Ravn Kjærgaard, Bogense, der opnåede 90,50 point. Han blev bogstaveligt talt pustet i nakken af nummer to, Kjeld Jørgensen, Snertinge Sj., der scorede 89,38 point. Og med Hans Fr. Clemmensen, Tinglev som nummer tre med 87,88 point. Alle sammen point på et niveau, som sjældent opnås.

Også blandt pløjerne med 2-furede bugserplove kom decimalerne flittigt i brug. Danmarksmester blev Ole Olsen, Gram, med 81,88 point. Blot 0,13 point foran nummer to, Jens Peder Ridder, Hårlev, med 81,75 point. På trediepladsen med 79,75 point kom sidste års danmarksmester i klassen og dette års fynsmester, fynske Claus Beck, Søndersø, som på grund af en ærgerlig fejl mistede en halv snes point!

Læs også