I Højer er servicen høj

HANDEL: Hindrichsens Eftf. er en lille aktør i foderstofbranchen. Det betyder ifølge direktøren bedre kontakt til kunderne og stor fleksibilitet i vareudvalget.

Inde midt i Højer mellem den lokale Brugs og en busholdeplads ligger foderstof-salgsfirmaet Hindrichsens Eftf. A/S. Virksomheden kan dateres flere hundrede år tilbage, og altid har den ligget her i Danmarks sydvestligste by. Hindrichsens Eftf.'s kunder er primært lokale, men den henter sit korn og sine råvarer til kvæg- og svinefoder i både ind- og udland. Og så er firmaet blandt de helt små i branchen med blot seks medarbejdere, hvilket ifølge Hindrichsens Eftf.'s ejer og direktør, Arne Kallestrup Marcussen, har sine klare fordele:

- Alle ansatte kender firmaet, så alle kan stort set udføre de mange forskellige arbejdsopgaver, vi har. Det betyder blandt andet, at vores kunder får samme betjening uanset, hvem de snakker med, når de ringer eller kommer forbi. Desuden betragter vi ikke vores kunder som »sager« eller numre i en kø. Kundekredsen er nemlig ikke større, end at vi lærer hver enkelt at kende ganske godt, forklarer Arne Marcussen.

Han har ejet Hindrichsens Eftf. i ti år, og før det var firmaet igennem mange generationer en familieejet virksomhed. Arne Marcussen selv har i over 40 år arbejdet i grovfoder-handelsbranchen, og inden overtagelsen af Hindrichsens Eftf. havde han et lignende firma i Lyne nord for Varde, hvor han stadig bor.

Kan matche de store
Ud over salg af korn, råvarer til foder, gødning, planteværn og lignende i afgrødegenren, har Hindrichsens Eftf. eget tørreri, som også ligger i en del af bygningerne midt i Højer. Firmaet har også egne vogne, så kunderne kan få bragt ud, eller de kan selv vælge at hente deres bestillinger.

I det hele taget er virksomhedens varer og ydelser de samme som dens store konkurrenter. Arne Marcussen understreger også, at udvalget sagtens kan matche de store handels- og foderproduktionsfirmaer, selvom Hindrichsens Eftf.'s lagerplads blot tæller cirka 7000 ton.

- Vi er en del af DLA Group, som jo har en meget bred medlemsskare af virksomheder indenfor branchen. Der igennem er det hurtigt for os at skaffe bestemte varer, så mindre lagerplads betyder, at vi er fleksible, siger Arne Marcussen.

   

Læs også