Vestermølle maler nu i nye rammer

INDVIELSE: Stort fremmøde, da Møllehuset og Riddersalen blev indviet på Kultur og Aktivitetscenter Vestermølle i Skanderborg.

En lang række sponsorer og ikke mindst Vestermølle Møllelaug var repræsenteret, da der var officiel indvielse af den gamle Vestermølle i Skanderborg, der har fået helt nyt liv og blevet Kultur- og Aktivitetscenter Vestermølle.

Indvielsen gjaldt selve Møllehuset og Riddersalen, der har gennemgået en total restaurering hjulpet på vej og støttet af en række fonde og virksomheder. Og det var en både glad og stolt Jørgen Lund Christiansen, der på vegne af Vestermølle Møllelaug kunne skyde indvielsen og dermed åbningen af det nyrenoverede og historiske sted i gang.

Resultatet er blevet et moderne kulturcenter, hvor gammel mølledrift blandt andet kombineres med et moderne virtuelt museum

Det hele markeret med taler og en ret speciel klipning af snoren, der faktisk var flere klip i en 60 meter lang snor, der gav alle 20 parter i projektet mulighed for at klippe og beholde sit helt eget stykke snor til minde og markering af dagen. Her var blandt andet Realdania, A.P. Møller, Foreningen Plan Danmark, Foreningen Vestermølle, Nykredit Fond, Skanderborg Industri- og Haandværkerforeningen, Randers Tegl og Landdbrugets Kulturfond repræsenteret. Desuden har Feriefonden som hovedsponsor bidraget med godt 2,2 mio. kroner sammen med 600.000 kroner fra Skanderborg Kommune.

De hidtil gennemførte, igangsatte og besluttede arbejder på Vestermølle koster i alt 28 mio. kroner. Heraf tegner Møllelauget sig for godt 15 mio. kroner til arbejdet med Riddersalen og Møllehuset.

Læs også