Bedste besætninger og mange besøgende

I går kårede dommerne vinderne af besætningskonkurrencen på Landsskuet i Herning.

Der er stor tilstrømning af publikum i Herning, hvor Landsskuet 2010 finder sted i disse dage. 14.446 besøgte Landsskuet på åbningsdagen torsdag, hvilket var 350 flere end sidste år på samme dag.

I går, hvor varmegraderne steg yderligere, var der også mange på pladsen. Imidlertid forelå besøgstallet for fredag først efter redaktionens slutning.

- Og, fortæller skuets presseansvarlige Erik Poulsen, det er også glædeligt, at optimismen igen er vendt blandt landmændene og udstillerne. Således har jeg talt med et par maskinhandlere, som har solgt mere her på skuet end derhjemme i flere måneder.

I går blev blandt andet afviklet besætningskonkurrencer indenfor alle malkeracerne, og i dag lørdag kåres så landets bedste malkekøer samt de bedste kødkvægdyr.

Landsskuet slutter i dag kl. 16.30.

Landbrug & Fødevarer står bag et arrangement på Landsskuet i Herning, som de har valgt at kalde »Bondens bord«. En begivenhed, der er stor tilslutning til og vækker opsigt inde midt i stald 20.

Else Nørgaard, chefkonsulent fra Landbrug & Fødevarer, står for serveringen, da det er blevet slagtekyllingeproducent, Ole Høegh Sørensens, Løgstør, tur til at sidde en time for bordenden.

- Lige nu serveres der tarteletter med kyllingefyld og i den forbindelse har vi en fjerkræproducent for bordenden, så han kan præsentere det produkt, han nu står for, fortæller Else Nørgaard.

- Målet er jo at gøre fjerkræ populært. Det skulle gerne blive en luksusspise, som det var førhen, hvor det var noget, man fik om søndagen, lyder det fra fjerkræproducenten. Samtidig understreger han, at dansk fjerkræ jo er verdens mest sikre, idet der er nul salmonella.

Derfor ærgrer det ham også, at det er tæt på 45-50 procent fjerkræ der importeres. Fakta, som der også er en overraskelse for gæsterne omkring bordet.

Læs også