Succesparametre blev opfyldt på Roskilde

Efter to år i træk med næsten 90.000 mennesker ligner det, at Roskilde Dyrskue har fundet sit niveau. Der kan snart ikke være flere, konstaterer dyrskueleder.

Folk, formidling og faglighed. Det er de tre parametre, der vægter højest, når dyrskueleder Thor Nielsen et par dage efter et overstået Roskilde Dyrskue skal kigge tilbage på weekenden, der gik.

- Jeg synes, at der er mange succesparametre, der er opfyldt. Vi er tilfredse med antallet af besøgende på næsten 90.000. Det er godt for vores udstillere, og ikke mindst for vores økonomi. Men jeg synes også, at vi har præsteret at levere et relevant og interessant indhold, siger Thor Nielsen.

Tæt på fyldt
Helt præcist fik Roskilde Dyrskue i år besøg af 88.774 mennesker, der i høj solskin kunne smage på regionale fødevarer, se hvad en gris bliver brugt til, hvordan en ko bliver malket, og hvordan landbrugets maskiner ser ud.

Faktisk kom der så mange mennesker, at dyrskuelederen vurderer, at der lørdag var tæt på at være fyldt op på pladsen.

- Med 38.110 gæster om lørdagen var vi tæt ved, hvad der kan være på pladsen, hvis logistikken stadig skal fungere samtidig med, at der er plads nok til folk. Med det niveau, vi har haft de sidste to år, har vi ikke ambitioner om at få væsentligt flere besøgende, siger Thor Nielsen.

Sidste år var der 89.195 gæster.

Faglig inspiration
Han vurderer også, at der med en stor maskinudstilling også var faglig inspiration at hente for landmændene.

- Der er også faglig inspiration for landmændene. Der er en stor maskinudstilling og masser af husdyr at kigge på. Men jeg mener også, at landmændene er tilfredse med, at vi bruger dyrskuet til at skabe mødet mellem land og by. Her møder publikum landbruget, siger Thor Nielsen.

Bedre bespisning
Han mener, at dyrskuet grundlæggende har fundet sin form, og han har efter årets dyrskue ikke tænkt, at der skal laves væsentligt om på det. Dog vil han til næste år gerne skabe endnu mere fokus på formidlingen af dansk landbrugs kvalitetsprodukter.

- Vi skal måske i samarbejde med de store fødevarevirksomheder gøre mere ud af bespisningen af vores publikum. Det må gerne smage lidt mere af landbrug. Det vil vi prøve at hente opbakning til blandt de store fødevareproducenter som Arla og Danish Crown, siger han, og fortsætter.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der kommer flere af landbrugets egne produkter til publikum. Der skal selvfølgelig være fastfood og sådan noget, men der må gerne være lidt mindre kebab og dürum og så videre. Vi skal også prøve at inddrage fødevareudstillerne, sådan som for eksempel årets vinder af fødevareprisen - Varpelev Tomater - har deres tomater i salaterne rundt på pladserne og så fremdeles med de øvrige fødevareudstillere, siger Thor Nielsen.

Læs også