20.000 trodsede regnen

DYRSKUE: Både indenfor malkekvæg, kødkvæg og heste var der tæt og til tider dødt løb mellem dommernes karakterer. Vejret stod til gengæld til dumpekarakter ved årets LRØ Dyrskue, der med opklaring i lørdags alligevel rundede 20.000 gæster.

De udstillede dyr var til topkarakter, mens vejret var til dumpekarakter på LRØ Dyrskuet, der løb af stablen fredag og lørdag.  Men selv om vejrguderne drillede, blev LRØ Dyrskuet i Horsens en succes, og regnen kunne hverken slå udstillere eller dyrskuegæster ud – ikke mindst opklaringen i vejret om lørdagen lokkede mange gæster forbi dyrskuepladsen i Horsens.

- Vejret var ikke helt med os, og vi kan ikke komme uden om, at det generede arrangementet. Biler måtte trækkes fri og vi måtte ud med store mængder træflis og grus på pladsen. Men regnen ødelagde ikke dyrskuet. Folk tog det med godt humør, og stemningen på pladsen blandt udstillere og gæster var lige så god, som den plejer, siger Finn Pedersen, formand for LRØ Dyrskuet.

Fredag var der som de foregående år omkring 4.000 børn på pladsen, og mange landmænd lagde også vejen forbi dyrskuepladsen på dyrskuets første dag. Der var således fuldt hus i det store restaurationstelt ved dyrskuefrokosten, og udstillerne af maskiner og andet udstyr meldte om mange folk i teltene. Men den kraftige regn, som satte ind fredag over middag, satte en stopper for tilstrømningen.

- Lørdag blev derimod en rigtig god dag, og vi anslår, at skuet blev besøgt af op mod 20.000 mennesker i alt. Vi har fri entré, så det er en vurdering, men der var rigtigt mange mennesker på pladsen og mellem staldene lørdag eftermiddag.

Tæt opløb
Dyrskuet i Horsens bød traditionen tro på masser af topdyr indenfor malkekvæg, kødkvæg og heste.

Og kvaliteten kunne også ses da dommerne skulle i gang, hvor der indenfor flere kategorier skulle ommønstres på grund af stemmelighed.

Et af højdepunkterne indenfor malkekvæget var da Østjyllands smukkeste malkeko og Østjyllands smukkeste besætning skulle kåres. Her blev det en Jersey-besætning fra Uffe Gottschalk, Vonge, der tog sejren mens der var stemmelighed mellem Jersey, RDM og SDM da den smukkeste malkeko skulle findes. Men efter en omvotering blandt dommerne blev det RDM-koen fra Irene og Mogens Mikkelsen, Børkop, der tog sejren.

Også indenfor kødkvæg, hvor kampen om bedste tyr stod mellem Hereford og Charolais. Sidstnævnte vandt med Charolais-tyren Balder Hvirring v/ Hesselballegaard, Vejle.

LRØ Dyrskuet i Horsens, der i øvrigt for første gang blev holdt under sit nyt skuenavn, afholdes næste år den 17. og 18. juni.

Læs også