Danish Agro fra Skagen til Gedser

I går offentliggjorde Nordjysk Andel og Danish Agro planer om at fusionere de to selskaber. De vil få en samlet omsætning over seks milliarder og en markedsandel på detailaktiviteter i den danske grovvaresektor på 30-32 procent.

Der er flere synergier end overlapninger i den fusion, Nordjysk Andel og Danish Agro nu foreslår.

- Vi har levet som forlovede et stykke tid, og nu synes vi så, tiden er inde til at gøre det officielt, siger bestyrelsesformand Søren Smalbro i Nordjysk Andel om planen.

Han skal nu afvente sine medlemmers endelige godkendelse af fusionen, som de kan tage stilling til ved en ekstraordinær generalforsamling den 29. juni. I vedtægterne hos sjællandske Danish Agro, der har sit hovedkontor i Karise, er der ikke et krav om at bringe spørgsmålet om fusion op på en generalforsamling. Det bliver et rent bestyrelsesanliggende at godkende fusionen.

Ikke nødlidende
I den pressemeddelelse, der er udsendt om fusionsplanerne, er effektiviseringer og synergieffekter opgjort til 35 til 40 millioner kroner årligt.

Søren Smalbro slår fast, at Nordjysk Andel ikke går ind i fusionen, fordi selskabet er nødlidende.

- Vi er begge velkørende og sunde virksomheder. I Nordjysk Andel, hvor vi nu er tæt på at gøre et 10 måneders regnskab op, forventer vi et samlet overskud på en halv snes millioner, når det næste årsregnskab skal gøres op, siger Søren Smalbro.

Nordjysk Andel omsætter for 1,5 milliarder kroner og har 136 medarbejdere. Hos Danish Agro budgetteres med en omsætning på 4,6 milliarder i 2010.

Læs også