Spørge-kommissær

Den stadig nye rumænske EU-landbrugskommissær, Dacian Ciolos, er på besøg i landene for at samle information. - Det er god måde at arbejde på, siger Michael Brockenhuus-Schack, der betegner mødet med den nye kommissær som positivt.

De danske landmænds formand, Michael Brockenhuus-Schack, er positivt stemt efter sit møde med den nye rumænske landbrugskommissær.

- Vi har fremført vores synspunkter til den fremtidige landbrugspolitik i EU. Vi har holdt fast i, at vi synes, at det skal være en fælles politik, og at vi gerne vil have fremmet konkurrenceevnen for europæisk landbrug. Vi har fortalt, at vi skal have adresseret de udfordringer, som vi har inden for natur, klima og så videre. Jeg vurderer, at det hele har været meget givtigt. Vi har haft rigtig god tid til at snakke, siger Michael Brockenhuus-Schack.

Dacian Ciolos var i går på lynvisit på Frihedslund Læregård ved Ruds Vedby, hvor han fik lejlighed til at se moderne dansk svineproduktion med løsgående søer. Forinden havde han i weekenden besøgt Michael Brockenhuus-Schack hjemme på hans egen bedrift, Giesegaard ved Ringsted.

Samler informationer
Michael Brockenhuus-Schack vurderer, at Ciolos er en meget vidende mand om landbrugspolitik, og det er helt tydeligt, at han har detailkendskab til hele sektoren.

- Han er ude at samle information ind på de her ture. Det er helt tydeligt. Han spørger og spørger, men det er ikke fordi, at han fortæller os om sin holdning til, og hvordan det er, at han mener, at vi skal løse de fremtidige udfordringer, som vi har. Og det er helt bevidst, og det respekterer vi. Jeg synes, at det er en god måde, at han arbejder på, lyder det fra Michael Brockenhuus-Schack.

I går aftes fortsatte Dacian Ciolos sin rundrejse til EU-landenes landboorganisationer.

Læs mere om kommissærens besøg i den trykte udgave af Effektitvt Landrug i dag og i morgen eller i webavisen her.

Læs også