Agrovi-skilsmissen koster kassen

Både Sjællandske Familielandbrug og Nordsjællands Landboforening kæmper med økonomien – og nu mødes de i Retten i Hillerød om en sag om manglende feriepengeudbetaling.

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der har base i Hillerød og Ringsted, og som efter skilsmissen med Sjællandske Familielandbrug for godt et år siden drives af Nordsjællands Landboforening, havde i det forgangne år et underskud på 2,2 millioner kroner, eller 1,2 millioner dårligere end ventet.

Det udløste kritiske spørgsmål på generalforsamlingen før påske, og flere medlemmer kaldte samarbejdsophøret dårligt håndteret.

Skilsmissen er dog langt fra endnu på plads. Formanden for Sjællandske Familielandbrug kunne på deres generalforsamling tre dage senere, hvor ingen til gengæld kommenterede det ophørte rådgivningssamarbejde, oplyse, at der er en retssag på vej mellem de to foreninger. Familieudvalgets medarbejdere, som i forbindelse med det forliste ægteskab blev overført til den nye samarbejdspartner, Gefion, har nemlig endnu ikke fået feriepenge for 2008 – et beløb på helt præcist 1.266.205,73 kroner.

- Derfor udtog vi i sommer stævning mod Nordsjællands Landboforening og Agrovi I/S, og havde ventet sagen ville komme for i retten i Hillerød her i foråret. Men det trækker ud, og måske bliver det end ikke i år, oplyste Peter Christiansen og tilføjede, at der tilsvarende er kommet et endnu større modkrav fra Agrovi, selv om der i skilsmissepapirerne fra 2008 stod, at der ikke var flere mellemregninger foreningerne imellem.

En anden retssag var allerede sidste forår på vej fra Sjællandske Familielandbrug, fordi man fandt, at Nordsjællands Landboforening ikke overholdt den indgåede kundeklausul. Den sidste aften inden den planlagte retssag blev der indgået et forlig, som betød, at landboforeningen måtte betale 500.000 kroner i bod til Sjællandske Familielandbrug.

I det forgangne år havde Sjællandske Familielandbrug et regnskabsresultat på 450.000 kroner, men med en indtægt på 900.000 kroner for afhændelsen af rådgivningsvirksomheden var der reelt tale om et underskud på 450.000 kroner.

Læs også