Ni afkomsgrupper i Herning

ELITEKVÆG: Stor eliteudstilling af malkekøer og kødkvæg på denne uges Agromek-husdyr.

Foruden det store opbud af teknik og udstyr til husdyrproduktion bliver der også levende kvæg at studere under Agromek-husdyr i denne uge i Herning. Sidste gang var der på grund af bluetongue-situationen kun en begrænset dyreudstilling, men i år kommer der elitekvæg fra hele landet.

Således udstiller Viking ikke mindre end ni afkomsgrupper efter aktuelle toptyre i Hal Q. Der vises tre Holstein, tre jersey og tre RDM-grupper.

Allerede på førstedagen, tirsdag den 24. november, er der desuden vinterskuer for RDM og Jersey, mens landets bedste sorte og røde Holstein-køer dyster om ærefulde titler om onsdagen. Onsdag aften bliver det muligt at købe topgenetik på Holstein-auktionen.

Tirsdag, onsdag og torsdag er der seminarer med frokostbuffet for malkekvægbrugere, både kl. 12.00 og 13.30.

Fredag og lørdag er kødkvæget i fokus med ca. 300 dyr af de forskellige kødkvægsracer samt racestande, hvor man kan få al den information, man har brug for på bedriften, når det gælder kødkvæg.

Viking har ligesom sidste år en stor stand, hvor de besøgende kan møde kvægavlsforeningens rådgivere og få den nyeste viden.

Årets nyheder er GenVikPLUS-tyre og HandyVik. GenVikPLUS-tyre kan øge den avlsmæssige fremgang med op til 50 procent og dermed også det økonomiske afkast. HandyVik er et nyt IT-redskab, som Vikings inseminører tager i brug i denne tid.

Desuden er der på standen fokus på, hvordan mælkeproducenterne tjener flere penge ved bedre reproduktion samt brug af GenVik – genomisk selektion, X-Vik – kønssorteret sæd og Heatime – automatisk brunstovervågning.

Læs også