GASA slår et slag for convenient-produkter

FØDEVARER: Og supermarkedskæderne er med på ideen om at udvikle frugt og grønt, der enten er lige til at spise eller kun kræver en beskeden indsats i køkkenet

GASA Odense Frugt & Grønt retter med et nyt initiativ især blikket mod den yngre generation med såkaldte convenient-produkter, der enten er klar til at sætte direkte på spisebordet eller kun kræver et minimum af arbejde med køkkenets gryder, potter og pander.

Som i mange andre hjørner i det danske sprog har det engelske ord convenient også sneget sig ind på hylderne med frugt og grønt. Og for de uindviede kan convenient frit oversættes til bekvem, praktisk, passende og belejlig.

Sagt med andre ord, skal fremtidens køkkenarbejde gøres nemmere for den yngre generation, som allerede nu foretrækker fast food, der oversat til dansk betyder hurtig føde.

- Men vi slår ikke kun et slag for de nye produkter til gavn og glæde for den yngre generation. Til sandheden hører nemlig også, at både middelalderlige og den ældre generation allerede i dag har fået øje for convenient-produkter som en hjælp i dagligdagen, lyder det fra GASA Odense Frugt og Grønts udviklingschef, Lars Sylvester Larsen.

Ønsker udvikling
I lighed med tidligere år har GASA Odense Frugt og Grønt i løbet af efteråret forhandlet næste års produktaftaler i hus med samtlige supermarkedskæder i Danmark. Men et vigtigt led i årets forhandlinger har været salgsselskabets initiativ for at få kæderne til at udvikle sig i stedet for kun at tænke i pris, mængde og avance, når det gælder frugt og grønt.

- Responsen fra kæderne har været overraskende positiv. Af mange grunde, men ikke mindst, fordi convenient-produkter ubetinget vil være det segment indenfor frugt og grønt, der i fremtiden udvikler sig mest - ja, måske nærmest eksplosivt, siger Lars Sylvester Larsen og føjer til, at der i praksis findes to typer convenient-produkter.

- Hvis vi glemmer det engelske udtryk convenient til fordel for det danske sprog., skelner vi mellem to produkttyper. Dels klargjorte produkter, der kun krævet et minimum af forberedelsestid i køkkenet, og dels spiseklare produkter, der uden den mindste form for tilberedelse kan sættes direkte på bordet og spises. Så enkelt er det faktisk, fortsætter Lars Sylvester Larsen og understreger, at det samtidig er et fælles mål for GASA Odense Frugt og Grønt og detailkæderne at få danskerne til at spise mere frugt og grønt.

Nyt convenient-selskab
- Og rammerne for at kunne klare en eksplosiv udvikling indenfor convenient-produkter er klar. Ved at optimere og udvikle GASA´s eksisterende produktionsanlæg og faciliteter, der tæller 25 medarbejdere, råder vi over en fremtidsforsikret fabrik i Odense, lyder det fra Lars Sylvester Larsen.

- Men ikke nok med det. Til næste årsskifte etableres et nyt selskab med en kvartet af kompetente deltagere. Udover GASA Odense Frugt og Grønt er det Grønne Mølle med en produktion af bønnespirer, mens jeg endnu ikke kan oplyse, hvem de to sidste aktører er. Men det er det nye selskabs mål og vision at blive Danmarks førende og mest innovative leverandør af convenient-produkter til den danske detailhandel, siger Lars Sylvester Larsen og føjer til, at et intenst samarbejde med GASA´s avlere altid vil sikre et stort lager af dagfriske råvarer.

- Det betyder, at enhver kombination af forarbejdede grøntsager altid er mulig, ligesom produkterne kan sammensættes efter detailhandelens og cateringbranchens ønsker til et uendeligt sortiment, siger Lars Sylvester Larsen og føjer til, at sortimentet - udover grøntsager - også kan omfatte klargjorte kartofler og skåret frugt.

Læs også