Elev til elev undervisning

Eleverne på Selandia, der netop har været igennem et projekt, hvor de underviste hinanden, synes, at de har fået meget ud af det, og at det har været sjovt.

- Det har været rigtig sjovt at arbejde sammen på den her måde, fortæller Amanda Nyvang Turhan, grundforløbselev, og hun suppleres af Lotte Midtgård, som er hovedforløbselev:

- Det har været en god proces, for det har stillet krav til os alle. Jeg har da lært noget om hvordan man får folk til at samarbejde, og i hvilken tone man skal projektvejlede, siger hun.

- Ja, man lytter jo ikke til folk, der råber, og faktisk lytter man mere til hovedforløbseleven end til lærerne, selvom de er gode. Men det kræver ansvarlighed hos den der skal lede projektet, og så er det meget godt, at de også selv kan huske, at de har været grundforløbselev, siger Amanda Nyvang Turhan, der godt kunne tænke sig at blive dyrepasser, men ikke afviser, at det ender med at hun bliver faglært landmand. Lotte Midtgård ved derimod godt, hvad hun vil være.

- Jeg skal være driftsleder. Jeg er vokset op med landbrug i blodet, og jeg vil bare være den bedste. Jeg brænder for at passe grise, og har i min praktik været ansvarlig for en klimastald, hvor vi havde en tilvækst på 596 gram/dag, fortæller hun.

Begge elever fortæller, at deres gruppe har været meget social, og at lærerne har været gode til at hjælpe, hvis de er løbet ind i problemer.

På den efterfølgende evaluering er den generelle holdning, at det har været et godt forløb, som både »grundbasser« og hovedforløbselever har fået noget ud af.

Læs også