Medarbejdere går ned i løn

BESPARELSER: I fællesskab har medarbejderne på Landbo Syd lavet et sparekatalog, der bl.a. betyder, at alle medarbejdere går fire procent ned i løn.

- Det har været en barsk omgang, men jeg synes, der har været en go' forståelse blandt medarbejderne, og stemningen har været i orden.

Sådan beskriver direktøren i Landbo Syd, Gunnar Fink, den sparerunde, rådgivningsselskabet har været igennem. En sparerunde, der lyder på besparelser for i underkanten af 10 millioner kroner og omfatter både afskedigelser og lønnedgange.

- Vi kunne se, at der kom færre opgaver ind i huset, og inden sommerferien tog vi fat på projektet. 2. juli blev medarbejderne orienteret om situationen og blev opfordret til at komme med ideer til rationaliseringer, når de kom retur fra sommerferien, forklarer Gunnar Fink om forløbet.

Efter ferien blev der taget fat på at udvikle ideer til besparelser, og Gunnar Fink glæder sig over, at mange medarbejdere kom med forslag, så der i sidste ende kunne laves et sparekatalog.

- Der kom mange konstruktive indspil, og det var meget positivt, understreger direktøren overfor Landbrug Syd.

12 medarbejdere fyret
Mange ting var i spil - bl.a. den betalte middagspause, men den er foreløbig bevaret.

- Alle medarbejdere inkl. chefgruppe og bestyrelse har indvilget i at gå fire procent ned i løn, fortæller Gunnar Fink, og det giver en årlig besparelse på ca. 1,85 millioner kroner.

Yderligere skal der findes besparelser og rationaliseringer for omkring tre millioner kroner, og Gunnar Fink har heller ikke kunnet undgå at skulle skrive fyresedler. Medarbejderstaben reduceres med 12, som afhængig af opsigelsesvarslet stopper i perioden frem til udgangen af februar næste år. Det vil på årsbasis give en besparelse på lønudgiften på 4,75 millioner kroner.

- På sigt håber vi at kunne genansætte de fyrede medarbejdere, men når vi kan se, at der kommer et fald i opgaverne, er vi nød til at reagere, så vi også kan holde vores priser til kunderne i ro, påpeger Gunnar Fink.

Læs også